Başkent Doğalgaz Dağıtım ihalesinde en yüksek teklif MEKA MMEKA'dan

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Başkent Doğalgaz Dağıtım hisselerinin yüzde 80'inin özelle...


Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Başkent Doğalgaz Dağıtım hisselerinin yüzde 80'inin özelleştirilmesi için açılan ihalede nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 1.211 milyar dolar ile MEKA MMEKA verdiğini açıkladı.

İhaleye MEKA MMEKA'nın yanı sıra Aksa Doğalgaz, Yıldızlar SSS Holding, Fernas İnşaat, Akfen Holding , Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri, Limak Yatırım İşletme Hizmetleri ve İnşaat katıldı.

MEKA, geçen hafta yapılan dört elektrik dağıtım bölgesi ihalelerinden Boğaziçi Dağıtım ve Gediz Dağıtım bölgelerinin ihalelerinde en yüksek teklifleri vermişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce Başkent Doğalgaz'ın özelleştirilmesi için Mart 2008'de gerçekleştirilen ihalede Global Yatırım-Energaz 1.61 milyar dolar ile en yüksek teklifi vermiş ancak yükümlülüklerini yerine getirememişti. Diğer yatırımcılar da yükümlülüklerini yerine getiremeyince ihale iptal edilmişti.

İstanbul'un ardından Türkiye'nin en büyük ikinci doğalgaz dağıtım şirketi olan Başkent Doğalgaz'ın 2037 yılına kadar geçerli doğalgaz dağıtım lisansı bulunuyor.

Yıllık 2 milyar metreküp doğalgaz satışı gerçekleştiren Başkent Doğalgaz, 8,300 km uzunluğunda boru hattına sahip bulunuyor. Şirket 1,000'in üzerinde doğalgaz dağıtım istasyonu işletiyor ve abone sayısı ise 1.2 milyon düzeyinde.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ÖİB'nin şirketin yüzde 80'inin satışı için gerçekleştireceği ihalenin ardından elinde bulunan yüzde 20'lik hisseyi de aynı şirkete devretme kararı almıştı