2011 UNİVERSİADE yatırımları kapsamında Konaklı'ya doğalgaz hattı çekilmesi istendi

Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE)'nın bir kısmının gerçekleştirileceği Palandöken Konaklı Bölgesi'ne vakit geçirilmeden doğalgaz hattı çek

Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE)'nın bir kısmının gerçekleştirileceği Palandöken Konaklı Bölgesi'ne vakit geçirilmeden doğalgaz hattı çekilmesi için Erzurumlu işadamı Fevzi Polat, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu.

Erzurum son yıllarda hükümet desteği ile kış ve kayak turizmi merkezi olma yolunda önemli aşamalar katetti. Üniversite Kış Oyunları'nın önemli bir kısmının gerçekleştirileceği Konaklı bölgesine doğalgaz hattı döşenmesi için işadamı Fevzi Polat, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'ne yazılı müracaatta bulundu. Polat, kış ve kayak turizmi açısından önemli bir konuma sahip olan Konaklı bölgesine 5 yıldızlı 7 otel tahsisi yapıldığını kaydetti. UNİVERSİADE yatırımları kapsamında devletin Konaklı'ya doğalgaz götürmesi halinde, buraya otel yaptıracak müteşebbislerin en az 3 milyon dolar kâr edeceğine dikkat çeken Polat, "Konaklı bölgesine doğalgaz çekilmesi halinde buradaki tahsisli otelleri alacak kişi ya da kurumlar önemli bir kâr elde edecek. Bu da bölgeyi yatırım açısından daha cazip hale getirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bölgeye doğalgaz hattı çekilmesi için yazılı bir teklif sundum. Kültür Bakanlığı da teklifimizi Başbakanlık ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne gereğinin yapılması için iletti. Beklentimiz 3 yıl içerisinde devletin Konaklı'ya doğalgaz hattı döşemesi." dedi.

ERZURUM İKİNCİ DAVOS OLUR

Erzurum'un kış turizmi konusunda dünya markası haline geldiğini ancak yapılan yatırımların yetersiz olduğunu da ifade eden işadamı Fevzi Polat, Aziziye ilçesindeki termal suların da Konaklı'ya bir şekilde naklinin gerektiğine işaret etti. Maden Tetkik Arama (MTA) kurumunun Organize Sanayi Bölgesi'nde, verimli termal kaynağı tespit ettiğini ve bunun 10 milyon dolarlık bir yatırımla Konaklı'ya aktarılacağına vurgu yapan Polat, "Termal suların Konaklı kayak bölgesine taşınması Erzurum'u dünyanın ikinci Davos'u yapabilir. Erzurum'a ekonomik olarak ciddi bir girdi sağlayacak olan termal tesislerin Konaklı'ya taşınması halinde yerli ve yabancı on binlerce turist kışın hem kayak yapabilecek hem de termal sularda şifa arayıp, dinlenebilecek." diye konuştu.