Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Afet Koordinasyon Merkezi İnşaatında İncelemede Bulundu

Kızılay Erzincan Şube Başkanlığı'nca inşa edilen Erzincan Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemede bulunan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, çalışmalar ile ilgili olarak Kızılay Şube Başkanı Ferit Bayata'dan bilgi aldılar

Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Afet Koordinasyon Merkezi İnşaatında İncelemede Bulundu
Kızılay Erzincan Şube Başkanlığı'nca inşa edilen Erzincan Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemede bulunan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, çalışmalar ile ilgili olarak Kızılay Şube Başkanı Ferit Bayata'dan bilgi aldılar.
Planlanan koordinasyon merkezinin bünyesinde, yönetim binası, çadır depoları, çadır imalat atölyesi, eğitim alanları, itfaiye binası, acil servis gibi bütün acil müdahale yapıları bir araya toplanacak.
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 1992 depremi sonrası çadır konaklama merkezi olarak planlanan alanda inşası devam eden Afet Koordinasyon Merkezinin modern bir acil müdahale merkezine dönüşmesinin de önünün açık olduğunu vurguladı. Çakır, "Bu alan helikopter pisti ile, depoları, acil müdahale merkezleri ile beklide bölgenin en modern afet merkezi olmak üzeredir. Biz belediye olarak itfaiye hizmetini de bu merkezden yürüteceğiz. Bir müdahale anında acil müdahale ile sorumlu bütün birimler, bir uyum ve koordinasyon içerisinde buradan olaylara müdahale edebilecekler" dedi.
Kızılay Şube Başkanı Ferit Bayata da yaptığı açıklamada bin 200 metrekare kapalı alana sahip, çelik yapının 750 metrekaresi çadır üretim tesisi, 350 metrekare idari bürolar ve geri kalan kısmının ise depo olarak kullanılacağını belirtti. Bayata, ayrıca yeşil alanları ile araç park yerleri ile Afet Koordinasyon Merkezinin çok modern bir yapıda inşa edileceğini sözlerine ekledi.
Bölgede incelemelerde bulunan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de ülkemizin afetlerle yaşamaya hazır olmadığını ve bu tür merkezlerle bu hazırlığını tamamladığını belirtti. Karakelle, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'ye de Erzincan'ı pilot bölge ilan ederek inşa ettikleri bu tesis sebebi ile teşekkür etti.