Erzincan Türk Diyanet Vakıf-sen'den Referandum Açıklaması

Türk Diyanet Vakıf Sen Erzincan Şube Başkanı Galip Sökmen yaklaşan Referandum öncesi bazı sendikaların görüş belirtmesini eleştirdi

Erzincan Türk Diyanet Vakıf-sen'den Referandum Açıklaması
Türk Diyanet Vakıf Sen Erzincan Şube Başkanı Galip Sökmen yaklaşan Referandum öncesi bazı sendikaların görüş belirtmesini eleştirdi. Sökmen yaptığı açıklamada din hizmetleri dalında yapılacak her açıklamanın Diyanet İşleri Başkanlığını olumsuz etkileyeceğini söyledi.
12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Referandum öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili bazı sendikaların görüş açıklamalarının yanlış olduğunu ifade eden, Türk Diyanet Vakıf Sen Erzincan Şube Başkanı Galip Sökmen, Diyanet İşleri Başkanlığı Kurumunun zedelenmemesi amacıyla, yapılacak olan tüm açıklamalarda daha dikkatli davranılması gerektiğini vurguladı. Din Hizmetleri kolundaki bazı sendikaların görüş açıklamalarını eleştiren Sökmen, Diyanet İşleri Başkanlığı kurumunun tarafsızlığının ve saygınlığının dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti.
Sökmen, açıklamasında; "12 Eylül 2010 Pazar günü Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylaması yapılacaktır. Anayasa değişikliği ile ilgili yapılacak Referandum sebebiyle ülkemiz gergin günler yaşamaktadır. Toplumumuz, Evetçi ve Hayırcı şeklinde ikiye bölünmüş duruma gelmiştir. Bu durumu ve gerginliği endişe ile izlemekteyiz.Sivil Toplum Örgütleri konu ile ilgili görüşlerini açıklamaktadırlar. Üyesi bulunduğumuz Türkiye Kamu-Sen'in konu ile ilgili yaptığı son açıklamaya saygı duymakla birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı kurumunun, milletimiz nezdinde ki konumu, tarafsızlığı ve saygınlığını dikkate alarak Referanduma ilişkin sendikamızın da üyesi bulunduğu Kamu Sen'in yapmış olduğu bu açıklamayı uygun bulmuyoruz.Diyanet İşleri Başkanlığı görev ve sunduğu hizmet açısından ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü sağlamada önemli ve güzide bir kurumdur. Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasamızın 136'ıncı maddesinde, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir" hükmüyle yerini almıştır.Diyanet İşleri Başkanlığının 24.06.2010 tarih ve 999 sayılı yazısında; 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak Halk oylaması ile ilgili süreçte her kademedeki personelin sorumluluk ve görev anlayışı içerisinde, Başkanlığın tarafsızlığına gölge düşürecek veya tarafsızlığı hususunda şüphe uyandırabilecek her türlü söz ve hareketten kaçınmalarına" dair görüşlerine sorumlu sendikacılık anlayışıyla katılıyoruz.Hizmet Kolumuzdaki diğer sendikaları da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konumunu dikkate alarak Anayasanın 136'ıncı maddesinde belirtilen amaca yönelik davranmaya davet ediyoruz. Bazı sendikaların Referandum tercihi ile ilgili basın açıklamalarının, Diyanet Teşkilatı ve özellikle din görevlilerini Kamuoyunda tartışılır hale getirdiğinden yaptıkları açıklamayı uygun bulmuyoruz. Türk Diyanet Vakıf-Sen Erzincan İl Temsilciliği olarak, tüm yönetici ve üyelerimizin sağduyusuna güvenerek, kişisel görüş ve iradelerine saygı çerçevesinde bu hassasiyete uymaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.