Etkin Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri referandumda 'evet' diyecek

Tüm Etkin Sanayici ve İşadamları Derneği (TESİAD) Genel Başkanı İlyas Bozkurt, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin onur meselesi olduğunu söyledi. TESİ

Tüm Etkin Sanayici ve İşadamları Derneği (TESİAD) Genel Başkanı İlyas Bozkurt, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin onur meselesi olduğunu söyledi. TESİAD Genel Başkanı Bozkurt, dernek yöneticileri ve üyeleri ile birlikte AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ı makamında ziyaret etti.

Ağırlıklı olarak referandum konusunun görüşüldüğü ziyarette TESİAD'tan anayasa değişikliğine 'evet' oyu çıktı. Anayasa değişikliğinin partiler üstü değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, referandum maddelerini tek tek incelediklerini, anayasa değişikliğine 'evet' oyu vereceklerini ve oylamada 'evet' oylarının yüzde 60'ın altına düşmeyeceğine inandıklarını ifade etti. Bozkurt, sözlerini şöyle devam ettirdi: "Referandum maddelerinin tamamını inceledik. Yeterli olmadığını düşündüğümüz maddeler olsa da eleştirilerimizi süreci baltalamak yerine, hayırlı olması için yapıyoruz. Biz anayasa değişikliğine AK Parti'nin anayasası olarak bakmıyoruz. Bu, Türkiye'nin onur meselesidir. Anketlerinde gösterdiği gibi referandumda 'evet' oyunun yüzde 60'ın altına düşmeyeceğine inanıyorum."

Tabanlarının tutumlarına aykırı olarak referandumda 'hayır' yönünde propaganda yapan partilerin bu süreçten zararlı çıkacağını savunan Bozkurt, anayasanın blok blok değiştirilmesini tavsiye etti.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da, TESİAD'a referandum sürecine olan pozitif yaklaşımından dolayı teşekkür ederek, her partiye oy veren insanlardan 'evet' oyu almak istediklerini belirtti. Yalçın, "Her partiye oy veren insanlardan evet oyu almak istiyoruz. Bu nedenle referandum sürecini partiler üstü tutup, TESİAD gibi sürece katkı koymaya istekli tüm sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip, görüşmeler gerçekleştirdik. Demokrasi, partilerin olmazsa olmazıdır; bir parti, demokrasiyi geliştirmek için hüküm koyamıyorsa, parti olamaz." dedi.