Turistle Evlenip Finlandiya'ya Giden Adam Üç Yıldır Kayıp

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çalışırken 2006 yılında Finlandiya'ya gitmek için 10 bin lira karşılığında bir turist kadınla evlenen ve bu ülkede bir fabrikada çalışmaya başlayan Atilla Şahin'den 3 yıldır haber alınamıyor

Turistle Evlenip Finlandiya'ya Giden Adam Üç Yıldır Kayıp
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çalışırken 2006 yılında Finlandiya'ya gitmek için 10 bin lira karşılığında bir turist kadınla evlenen ve bu ülkede bir fabrikada çalışmaya başlayan Atilla Şahin'den 3 yıldır haber alınamıyor. Şahin'in annesi, oğlunun öldürülmüş olabileceğinden endişe ederek gözyaşı döküyor.
Adana'da yaşayan 32 yaşındaki Atilla Şahin, beş yıl önce Muğla'nın Marmaris ilçesine otellerde çalışmak üzere gitti. İddiaya göre, Şahin, Andrea Johanna (52) adlı bir kadın turistle tanıştı. Kadın turist ile arkadaş olan Atilla Şahin, akrabaları Metin Ş. ve Hacı Ö.'nün bulunduğu Finlandiya'ya gitmeye karar verdi. Bunun için Johanna ile evrak üzerinde evlenmeye karar verdi. Bu evlilik için Johanna 10 bin lira karşılığında evlenebileceğini söyledi. Şahin de, 5 bin peşin, 5 bin de Finlandiya'ya gittikten
sonra vermek üzere 10 bin liraya anlaştı. Ancak Johanna Finlandiya'da evlilik işlerini halletmek üzere gideceğinden 2 bin lirada masraf parası aldı. Johanna, Finlandiya'ya gidip evlilik işlerini hallettikten sonra 2006 yılında Şahin ve Johanna evlendi. Kağıt üzerinde evlilik yapıldıktan 1 yıl sonra 13 Eylül 2007 de Atilla Şahin Finlandiya'ya gitti. Burada akrabaları Metin Ş. ve Hacı Ö., bir kağıt fabrikasında Şahin'e iş bulup ev kiraladı.
Bir süre Türkiye'deki ailesiyle görüşen Şahin, fabrikada çalışırken Johanna'nın Metin Ş. ile arasının iyi olduğunu öğrendi. Bunun için evliliğin Metin Ş. tarafından bilinmesini istemedi.
Ancak bir süre sonra Metin Ş., Şahin'in Finlandiya'ya gelmesi için Johanna ile evlilik yaptığını öğrendi. Bunun üzerine kuaförlük yapan Metin Ş., Atilla Şahin'i tehdit etmeye başladı. Tehdit edilmeye başlayan Şahin de, annesini arayarak telefonda bu durumu anlattı. Daha sonra fabrikaya geldiği bir gün bir daha fabrikadan çıkamadı.
OĞLUMU BULUN
Anne Gülbayaz Şahin (63), gözyaşları içinde oğlunun başını Johanna ve Metin Ş.'nin yaktığını belirterek şöyle konuştu: "Oğlumla Finlandiya'ya gittikten sonra tam 2.5 ay her gün görüştüm. Ancak Metin Ş. bir gün oğluma tehdit mesajı yazmış. Oğlum bana bunu anlattı. Ondan sonra oğlumla bir daha görüşemedim. Aradım ama bir türlü haber alamadım. Oğlumdan üç yıldır haber alamıyorum."
Oğlunun fabrikada kaybolduğunu ve kimsenin onu bulamadığını anlatan gözüyaşlı anne, şunları söyledi: "Oğlumun bulunması için Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluğa başvurdum. Finlandiya polisi de aradı ama bulamadı. Oğlumun fabrikaya girişi var ama çıkışı yok. Oğlum bir ara çöp dökmeye gidiyor ama sonra bir daha çıkmıyor. Bunun için çöpünde incelenmesini istedim. Bu arada yapılan incelemede 10 yıldır çözülemeyen bir cinayet yapılan araştırmada çözüldü. Ben oğlumun hayatından endişe ediyorum. Onun ne olur
ölüsünü ya da dirisini bana getirsinler."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenen acılı anne Şahin, ateşin düştüğü yeri yaktığını, kimsenin acısıyla ilgilenmediğini anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Arabistan'da asılmak üzere olan kaç kişiyi ipten aldı. Ben fakir olduğum için Finlandiya'ya gidip oğlumun ne olduğunu araştıramıyorum. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bana bu konuda yardımcı olsun."
Acılı anne Şahin, oğlunun Johanna'yı Adana'ya yanlarına getirdiğini ve kendilerinin de çok sevdiğini belirterek, "Oğlumun burada ne güzel işi vardı. Bu kadına uyup gitti. Başına bir sürü iş geldi. Keşke gitmeseydi" diye yakındı.