Sıcağa Rağmen Çarşı Pazarda Ramazan Bereketi

Bursa'da, Ramazan alışverişi aşırı sıcağa rağmen izdihama yol açtı

Sıcağa Rağmen Çarşı Pazarda Ramazan Bereketi
Bursa'da, Ramazan alışverişi aşırı sıcağa rağmen izdihama yol açtı. Tuzpazarı'ndaki gıda satıcıları memnuniyetini dile getirirken; vatandaşlar en çok kasaplar, şarküteri dükkanları, sebze ve meyve için pazara gidiyor.
Bursalılar, Ramazan öncesi semt pazarlarına akın etti. Havaların ısınmasıyla birlikte sebze ve meyvenin bollaşması fiyatları düşürdü. Bu durum hem esnafın hem de selesini dolduran vatandaşın yüzünü güldürüyor.
Türkiye'nin önemli çarşılarından birisi olan Bursa Kapalı Çarşı'da da tatlı bir telaş yaşanıyor. Kıyafetten bayramlık şekere ve ayakkabıdan kuru yemişe her türden ürün vatandaşların zevkine sunuluyor.
Meyve, sebze et ve süt ürünlerinin bulunduğu Tuzpazarı'nda ise keyifler yerinde. Alışverişi oruçlu olmadan yapmak isteyen vatandaşlar pazar yerlerine akın etti.
Muhsin Kiraz isimli esnaf, Ramazan öncesi vatandaşların çarşıları doldurduğunu söyledi. Ramazan öncesi yaşanan telaştan memnun olduklarını kaydeden Kiraz, bereket ayından umutlu olduklarını dile getirdi.

RAMAZAN ÖNCESİ ÇARŞILAR DOLDU
Ramazan sebebiyle sabahın erken saatlerinde alışverişe çıkan vatandaşlar, bu ayın bolluk bereket getireceğini söylüyor. Mustafa Yorulmaz isimli vatandaş, bir aylık alışverişini yaptığını belirterek, "Ramazan ayında gündüz vakti dışarı çıkamayacağız. Bu yüzden uzun ölçekli bir alışveriş yaptım" dedi.
Pazarda hurmanın kilosu 5 lira ile 75 lira arasında değişiyor. Peynir 7 lira ile 20 lira arasında, kıyma da 20 lira ile 24 lira arasında satışa sunuluyor. Domatesin kilosunun 1-1,25 TL arasında değiştiği pazarda diğer sebze ve meyvelerdeki fiyatlar ise şu şekilde: "Soğan (kilo) 1 -1,25 TL, üzüm 1,5-2 TL, şeftali 1,5-2 TL, patates 1-1,25 TL, patlıcan 1-1,5 TL."