Şanlıurfa'da Fırın Ve Lokanta Denetiminde Tüyler Ürperden Görüntüler Ortaya Çıktı

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekipleri yaptıkları fırın ve lokanta denetimlerinde gördükleri manzara karşısında hayrete düştü. Sağlıksız ortamda ekmek ve yemek yapan lokantalara para cezası kesildi.

Şanlıurfa'da Fırın Ve Lokanta Denetiminde Tüyler Ürperden Görüntüler Ortaya Çıktı
Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini sıkılaştıran Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekipleri çok sayıda fırın ve lokantada incelemede bulundu. Gördükleri manzaralar karşısında hayrete düşen zabıta ekipleri ve görevliler iş yeri sahiplerini uyardı. Tüyler ürperten sağlıksız ortamda ekmek yapan fırıncıların savunmaları cezai işlem yapan zabıta ekiplerini ikna etmeye yetmedi. Lokantalardaki yiyecekleri de denetleyen zabıta ekipleri sağlıksız ortamda terbiyelenen ve bırakılan etler karşısında şaşkınlıklarını
gizleyemedi. Denetim yapılan iş yerlerinde üstü açık çöp bidonları, pislik yuvasına dönen duvarlar dikkatlerden kaçmadı. Veteriner hekimlerinde katıldığı denetimlerde lokantacılara buzdolabı bulundurmaları konusunda ciddi uyarılar yapıldı. Sık sık kendilerini savunmaya çalışan iş yeri sahipleri veteriner hekimler tarafından teknik bilgiler anlatıldı.
Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Burak Küçük yaptığı açıklamada,
Sağlıksız ortamda hizmet veren 5 esnafa para cezası kesildiğini aynı zamanda 15 gün içinde istenen hijyenik ortama gelmeyen fırınların ve lokantaların mühürlenerek kapatılacağını söyledi.