Nasrallah, Hariri Cinayetiyle İlgili İsrail Görüntülerini Ortaya Koydu

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri suikastıyla ilgili olarak suçladığı İsrail hakkındaki kanıtları düzenlediği basın toplantısıyla ortaya koydu.

Lübnanlı Şii Hareketi Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 2005 yılında uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülen Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri cinayetiyle ilgili olarak İsrail'i suçladı ve video-konferans yoluyla katıldığı basın toplantısında elindeki kanıtları paylaştı. Cinayetin işlenmesinden önce bölgenin çekilen görüntüleri basın toplantısında paylaşıldı ve görüntülerin İsrail gözetleme uçakları ile İsrail uydularından ele geçirildiği iddia edildi. Beyrut'un sahil kesimlerinin havadan
görünüşlerinin yer aldığı görüntülerde uçakların ve uyduların cinayet öncesi bölgede keşif yaptığı iddia edildi. Hizbullah lideri Nasrallah, "Bu operasyonun ilk ayağını oluşturuyor" dedi.
Görüntülerde Hariri'nin Batı Beyrut'taki rezidansı ve öldürülmeden önceki son durağı olan parlamentonun bulunduğu Hamra bölgesinden çeşitli planlar yer alıyor.
Hizbullah lideri Nasrallah ayrıca İsrail'in, Suriye karşıtlığıyla bilinen Refik Hariri'ye, Lübnan'daki Suriye ordularını ülkeden çıkarmak için suikast düzenlediğini iddia etti. Nasrallah, "İsrail, Suriye'yi Lübnan'dan çekilmeye zorlamak ve cinayet sonrası ülkede Suriye karşıtı bir atmosfer oluşturmak için Hariri'yi öldürmenin yollarını arıyordu" dedi.
Basın toplantısında ayrıca İsrail ajanı olduğu iddia edilen, Hizbullah lideriyle bir yakınlığı bulunmayan ve ismi Ahmet Nasrallah olan kişinin görüntüleri yayınlandı. İsrail ajanının Refik Hariri'ye, Hizbullah'ın birkaç defa kendisine cinayet teşebbüsünde bulunduğunu söylediği iddia edildi.
Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin 15 Şubat 2005 yılında öldürülmesinin ardından, Suriye ve Hizbullah suçlanmıştı, Suriye ordularını Lübnan'dan geri çekmişti. Geçtiğimiz ay ise Hasan Nasrallah, cinayeti soruşturan Birleşmiş Milletler (BM) mahkemesinin bazı Hizbullah üyelerini suçlayacağını Lübnan'ın şimdiki Başbakanı Saad Hariri'den (Refik Hariri'nin oğlu) öğrendiğini açıklamıştı.