İzmir İl Müftülüğü bu sene hatimle teravih kılınacak camileri belirledi

İzmir İl Müftülüğü, bu sene hatim ile teravih kılınacak camileri belirledi. İzmir İl Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu, "İzmir'de 11 camide hatim ile tera

İzmir İl Müftülüğü, bu sene hatim ile teravih kılınacak camileri belirledi. İzmir İl Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu, "İzmir'de 11 camide hatim ile teravih kalınacak ." dedi.

Ramazan ayında müftülükler, teravih namazlarını hatim ile kılmak isteyen vatandaşlara özel yetişmiş hafızlarla hatim ile teravih kalınacak camileri de belirliyor. Ayrıca, bu ayda maddi ve manevi temizlik anlamına gelen itikafa giriliyor.

İzmir İl Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu, bu sene İzmir'deki 11 camide hatim ile teravih kalınacağını belirterek, "Teravih namazını hatim ile kaldırmak kurra hafızlığı gibi özel hafızlık gerektiriyor. Bu sene gelen talepler doğrultusunda ilçe müftülüklerimiz 11 cami belirledi. Ayrıca, yine İzmir ve ilçelerinde 18 camide itikafa izin verildi. Ramazan ayı boyunca yeri müsait olan 23 camide iftar yemeği verilecek. Bayanların da hem teravih kılabileceği 99 camide özel yer ayrıldı. Yine bin aydan hayırlı Ramazan aynın 27. gecesi olan Kadir Gecesi'nde 55 camimiz sabaha kadar açık kalacak." şeklinde konuştu.

İZMİR'DE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINAN CAMİLER

Bergama Hacıekim Camii

Bornova Küçük Cami

Buca Hicret Mescidi

Gaziemir Kömürcüler Camii

Karşıyaka İstasyon Mescidi

Kiraz Merkez Erkek Kuran Kursu Camii

Konak Kemeraltı camii ve Kestanepazarı camileri

Menemen Çınarlı Camii

Urla Fatih İbrahim Camii

Ödemiş Gürcüzade Camii