Irak Halkı, Ramazan İçin Son Hazırlıklarını Yapıyor

Irak'ın Basra kentinde, Ramazan için son hazırlıklar da tamamlandı.

İslamiyet'te "oruç tutma ayı" olarak bilinen Ramazan için alışverişlere başlayan Basra halkı, kutsal ay dolayısıyla yükselen fiyatlardan şikayetçi olduklarını belirtiyorlar. Basra'da dükkan sahibi olan Hazem Mulla, insanların özellikle Ramazan'da alışveriş yaptıklarını söylerken, "Fiyatlar konusunda sorunlarla karşılaşıyoruz. Fiyatlar her sene daha fazla yükseliyor ve bazı gıdaların fiyatını arttırmak için piyasaya az miktarda sürdüler. Neyse ki insanlar Ramazan ayında bolca baharat satın alabiliyor"
diye konuştu.
Basra'da yaşayan Um Ali de her sene artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Ali, "Geçen yıl fiyatlar daha düşüktü. Yoksullar et, tavuk bile alamıyor; çünkü çok pahalı. Her şey pahalı olduğu için onları satın almak yerine, bakmayı tercih ediyorum" dedi.
Kadim Casim ise, fiyatların geçen seneki gibi düşük olmasını istediğini ifade ederek, Ramazan'ın bereketli bir ay olduğunu vurguladı. Hacı Hasan Salih El Sadi, "İnsanlar normalde yalnızca bakliyat gibi şeyler satın alabiliyor. Bu sene Ramazan nedeniyle yükselen fiyatlar nedeniyle sadece gerekli olan şeyleri alabiliyoruz" şeklinde konuştu.
Said Hamdan da Ramazan boyunca hurma satışlarının arttığını söyleyerek, geçen seneki fiyatlarla bu seneki fiyatlar arasında çok fazla fark olduğunu sözlerine ekledi. Tüm dünyadaki Müslümanların heyecanla beklediği Ramazan, 11 Ağustos'ta başlayacak.