Ergenekon: Özkan bağırınca salondan çıkarıldı

İkinci "Ergenekon" davasının 71. duruşması başladı. Duruşmada, bağırarak konuşan Tuncay Özkan salondan çıkarıldı. Özkan açlık grevine başladı.

İkinci "Ergenekon" davasının 71. duruşması başladı. Duruşmada, bağırarak konuşan Tuncay Özkan salondan çıkarıldı. Özkan açlık grevine başladı. Duruşmada söz alan Tuncay Özkan, “İnsanları mezbahaya gelmiş danalar, kuzular gibi tutmuşsunuz burada. Arkamda ordu yok diye beni burada tutuyorsunuz. Benim suçum ne? Yeter artık. Ya bana suçumu söyleyin ya da bu yargılamayı bırakın. Ben kurbanlık koyun değilim. Bu bize yapılan zulümdür" dedi.

Balyoz sanıkları örneğini de veren Özkan, “Onların yargıçları yargıç değil mi, böyle tutuklama olur mu diye karar veriyor" diye bağırarak tepki gösterdi.

Özkan açlık grevinde

Adalet istediğini belirten Tuncay Özkan, "Benim suçum nedir, delil gösterin. Ben kurbanlık koyun değilim. Gerekirse ölüm orucuna giderim" diyen Özkan'ı Mahkeme Başkanı Köksal Şengün sakin olması konusuna uyardı.

Özkan cuma gününe kadar açlık grevine gireceğini, gerekirse ölüm orucu tutacağını söyledi.

Ancak, Özkan bağırarak devam edince Şengün'ün talimatıyla jandarmalar tarafından salondan çıkarıldı. Özkan’ın, dışarı çıkarıldığı sırada “Bağırırım. Adalet istiyorum" diye bağırmaya devam ettiği görüldü.

İkinci “Ergenekon" Davasının 71. duruşmasına verilen aranın ardından  tekrar başlandı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün Tuncay Özkan’ın duruşmada yaptığı hareketlerden dolayı 5 oturumdan men edildiğini ifade etti.

 Tuncay Özkan’ın avukatı Celal Ülgen ise, cezanın kaldırılmasını talep etti.

Davadaki diğer gelişmeler

"Balbay mı darbe yapmış"

Söz alan tutuklu sanık Mustafa Balbay ise, ilginç açıklama yaptı.  Balbay, “Bu ülkenin kuvvet komutanları, ordu komutanları eksik teşebbüste bulunmuş da Mustafa Balbay mı tam teşebbüste bulunmuş, Balbay mı darbe yapmış" diye konuştu.

Ali Balkız ve Kazım Genç müdahil oldu

Bu arada, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreteri Kazım Genç’in ara celsede yaptığı müdahillik taleplerinin kabul edildiğini ifade etti. Balkız ve Genç duruşmada avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

Balkız ve Genç’in adları, davanın tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’de ele geçirilen suikast listesinde geçiyordu.

Davada tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün video-konferans yöntemiyle de çapraz sorgusu yapılacak.

Ersöz'ün sorgusu sırasında avukatı Filiz Esen, naip hakim Hüsnü Çalmuk ve sağlık ekibi hazır bulunacak.

'İnternet andıcı'

Bu arada, “İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan davanın tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım, avukatı Hakan Coşkuner aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Yıldırım, “Son internet andıcı haberlerinde adımızın geçmesiyle anlamaktayız ki; bu süreç sadece kamuoyuna yönelik bir göz boyamaymış. 2 yıl boyunca bu günler için joker olarak bekletilmişiz. Sahte ve tarafımıza ait olmayan belge yığınlarıyla oyalanmışız. Sahte delillerle, sahte joker olarak kullanılmak üzere bekletilmişiz" ifadesini kullandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 31 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu yargılanan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ersin Gönenci ve İbrahim Özcan ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada tutuksuz yargılanan Emin Şirin, İlyas Çınar, Sinan Aygün, Hüseyin Keskin ve Muhterem Bağcı hazır bulundu.