Serdivan Belediyesi Kızılay'a Yer Tahsis Etti

Türk Kızılayı Serdivan Şubesi tarafından kurulacak olan ''Sıcak Aşevi'' için Serdivan Beledşyesi tarafından yer tahsisi yapıldı.

Serdivan Belediyesi Kızılay'a Yer Tahsis Etti
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin Serdivan Kızılay Şubesi'nin açılışında aşevi kurmak için yer aradıklarını belirterek bu konuda katkı beklediklerini ifade etmişti. Daha sonra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı makamında ziyaret eden Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali talebini yinelemiş ve yer talebinde bulunmuştu. Bu talep üzerine şartlara uygun arazi araştırması yapan Serdivan Belediyesi, Serdivan Orta Mahalle'de eski Yazlık Belediye hizmet binası yanında bulunan 1000 metrekarelik alanı Kızılay'a teklif etti. Kızılay yetkilileri, uygun gördükleri arsanın tahsisi için talepte bulundular. Serdivan Belediye Meclisi'ne gelen talebi okuyan Başkan Yusuf Alemdar, burada sıcak aşevi yapılacağını ve günde 1000 kişiye Türk Kızılayı tarafından sıcak aş dağıtılacağını belirterek, ''Bu talebi gönül rahatlığı ve huzuru içinde meclisimizin taktirine sunuyorum'' dedi.
Türk Kızılayı Serdivan Şubesi tarafından talep edilen arsanın tahsisi Serdivan Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Türk Kızılayı Serdivan Şubesi tarafından tahsis kararının genel merkeze bildirilmesinin ardından en kısa zamanda aşevinin kurulacağı açıklandı.