Putin'in ödülü için Türk judocular ter dökecek

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ödülü için ülkenin Dağıstan Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Uluslararası Judo Turnuvası'nda Türk sporcular da ter dökec

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ödülü için ülkenin Dağıstan Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Uluslararası Judo Turnuvası'nda Türk sporcular da ter dökecek. Türk Judo Federasyon yetkilileri, Rusya'da yapılacak uluslararası turnuvaya katılmanın tecrübe açısından önemine de değindi. Turnuva, iktidar partisi Birleşik Rusya Partisi'nin himayesi altında 10-11 Temmuz tarihlerinde Dağıstan'ın Hasavyurt kentinde düzenlenecek.

Cihan'a konuşan Türk Judo Federasyonu basın sözcüsü Tolga Vural, takım hocası Yusuf Özışık başkanlığındaki sekiz Türk sporcunun turnuvada yer alacağını kaydetti. Vural, "Sporcular artık yola çıkmak üzere. İsimleri ise şöyle: Ahmet Özbay, Bahri Şimşekli, Yavuz Yaralı, Bayram Ceylan, Ömer Faruk Demir, Şahin Turşak, Erdal Bağaç ve Ali Şahin Bilgiç. Hepsi de iyi sporcularımız. Burada iyi madalyalar bekliyoruz. Ayrıca böyle uluslararası turnuvalara katılmamız sporcularımıza büyük deneyim kazandırıyor. Örneğin Rusya'daki sporcu meslektaşlarını minderde tanımak sporcularımız için büyük tecrübe." dedi.

Dağıstan Kültür ve Spor Bakanı Arsanali Murtazaliyev, basına yaptığı açıklamada, Putin Ödülü Uluslararası Judo Yarışması ile bilgiler verdi. Söz konusu yarışmada çok sayıda altın madalya alacaklarını iddia eden Dağıstan Spor Bakanı, "Bizim Avrupa'da judo şampiyonu ve başka derecelerde ödül alan çok sayıda sporcumuz var. Bunlardan Kazanbi Kazabiyev, Ruslan Gamzatov, Djabrail Barkalayev, Tahir Abdullayev ve ve başkalarının ismini verebilirim." dedi.

Turnuvada Rusya ve Türkiye takımının yanı sıra Azerbaycan, Belarus, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan ve Litvanya'dan da yaklaşık 200 sporcu katılacak. Rusya Başbakanı Putin'in judo ile uğraştığı bilinirken, ünlü Rus politikacı geçtiğimiz yıllarda "Putin'le judo öğreniyorum" adlı bir DVD de hazırlamıştı.