Yeni Özay Gönlüm'ler Yetişiyor

Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Özay Gönlüm'ün memleketi olan Denizli'nin Tavas İlçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde saz kursu açıldı.

Yeni Özay Gönlüm'ler Yetişiyor
Kendine özgü türküleri, derlemeleri ve Yaren isimli bağlamasıyla Türk Halk Müziği'nin unutulmaz isimlerinden biri olan ve 10 yıl önce yaşamını yitiren Özay Gönlüm'ün memleketi Kızılcabölük Beldesi'nde belediye tarafından açılan saz kursuna çocuklar büyük ilgi gösteriyor.
Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, gençleri ve çocukları, uzun yaz tatillerini en faydalı şekilde değerlendirmeleri için kurslar açtıklarını belirterek, "Gençlerimizin enerjilerini doğru yerlerde harcamalarına yardımcı olmak için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da değişik alanlarda kurslar açıyoruz. Saz, gitar, bilgisayar, resim, satranç, voleybol, futbol ve basketbol kursları başta olmak üzere değişik kurslar açılıyor" dedi.
Ailelere çocuklarını, sportif faaliyetlerin yanı sıra, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılmaları yönünde teşvik edici ve cesaret verici olmaya çağıran Başkan Uslu, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumanın en önemli yolu, onları sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşturmaktır. Bu vesile ile belki yeni sanatçıların, yeni kültür adamlarının yetişmesine de vesile oluruz" diye konuştu.