Löw: 'İspanya'da birden fazla Messi var'

Almanya teknik direktörü Joachim Löw, Dünya Kupası yarı finalindeki rakipleri İspanya'da Lionel Messi seviyesinde birden fazla oyuncu olduğunu söyledi.

Almanya teknik direktörü Joachim Löw, Dünya Kupası yarı finalindeki rakipleri İspanya'da Lionel Messi seviyesinde birden fazla oyuncu olduğunu söyledi. Löw, 2008 Avrupa Şampiyonası finalinde yenildikleri İspanya'nın 2010 Dünya Kupası'nın bir nuımaralı favorisi olduğunu söyledi.

Alman teknik adam, yarı finaldeki rakipleri İspanya'nın, çeyrek finalde 4-0 yendikleri Arjantin'de forma giyen Lionel Messi seviyesinde birden fazla oyuncuya sahip olduğu görüşünde:

"Bir tane değil birden fazla Messi'ye sahipleri. Maçın kaderini değiştirecek çok oyuncuları var. İspanya çok az hata yapan bir takım, onlara karşı çok dikkatli olmak zorundayız."

Üç kez dünya şampiyonu Almanya yarı finale gelene kadar 13 gol attı ve İngiltere ile Arjantin'e dörder gol atarak kupaya damgasını vurdu.

Löw, Euro 2008 finalinde 1-0 yenildikleri İspanya karşısına intikam duygusuyla çıkmayacaklarının altını çizdi:

"Biz intikam almak için oynamıyoruz. Ben futbola bu tip duygularla yaklaşmam. Euro 2008'de İspanya tartışmasız en iyi takımdı. Çok istikrarlı ve hep en üst seviyede oynayan bir ekipti. Ama şimdi durum farklı. Biz de iyi bir takımız ve başaracağımıza inanmak için her türlü nedenimiz var. Bir maçta rakibi teknik ve fizik olarak 90 dakika domine edebiliyoruz."

Orta sahada görev yapan Xavi ve Iniesta'yı İspanya'nın kilit isimleri olarak gösteren Löw, bu oyuncuları durdurabileceklerine inanıyor:

"Barcelona'da uzun süredir birlikte oynuyorlar ve bu da farkı yaratan unsur. Ama onları Messi gibi baskı altına alabilirsek, maçın kaderini belirleyebiliriz."

Löw, şu ana kadar dört gol atan Thomas Müller'in İspanya maçında cezalı olmasını kendileri için dezavantaj olarak gördüğünü ama Cacau, Toni Kroos veya Piotr Trochowski'nin onun boşluğunu dolduracağına inandığını söyledi.



CNN Türk