Haiti Depremiyle İlgili Resim Sergisi İstanbul'da

Türk fotoğraf sanatçısı Niko Guido'nun, deprem sonrası Haiti'de çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan sergi, Paris ve İzmir'den sonra İstanbul'da 6-13 Temmuz tarihleri arasında Casa Dell'Arte Galeri'de sanatseverler ile buluşuyor

Türk fotoğraf sanatçısı Niko Guido'nun, deprem sonrası Haiti'de çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan sergi, Paris ve İzmir'den sonra İstanbul'da 6-13 Temmuz tarihleri arasında Casa Dell'Arte Galeri'de sanatseverler ile buluşuyor.
Fotoğraf sanatçısı Niko Guido, arkasında 200 bin ölü, 300 bin yaralı, yüz binlerce evsiz ve arkasında kelimelerle ifade edilemeyecek bir dram bırakan Haiti depremi sonrası çektiği fotoğrafları, Ferit Düzyol'un küratörlüğünde Casa Dell'Arte Galeri'de sergileyecek. Açılışı 6 Temmuz 2010 saat 18.00 ile 20.00 arasında olacak sergi 13 Temmuz 2010 akşamına kadar gezilebilecek. Fotoğraf satışından elde edilecek gelir Haiti'ye gönderilmek üzere Unicef'e bağışlanacak.
Niko Guido 1966 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni ve Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesini bitirdi. Uzun yıllar turizm sektöründe çalışmalarını sürdüren Niko Guido, 40 yaşında işletmelerini devrederek hobisi olan fotoğrafçılığı meslek edindi. Venedik, Paris, İzmir ve İstanbul'da sergiler açan sanatçının fotoğrafları yurtiçi ve yurtdışında birçok gazete ve dergide yer aldı.