Mevlana Üniversitesi akademik hayata merhaba diyor

Konya'nın ilk özel yüksek öğretim kurumu olan Mevlana Üniversitesi, 16 Temmuz Cuma günü törenle eğitim-öğretime açılacak. Rektör Prof. Dr. Bahattin Ad

Konya'nın ilk özel yüksek öğretim kurumu olan Mevlana Üniversitesi, 16 Temmuz Cuma günü törenle eğitim-öğretime açılacak. Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, üniversitenin açılışını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından yapılacağını açıkladı.

2009 yazında kuruluşu onaylanan Mevlana Üniversitesi'nin, kuruluşundan bugüne geçirdiği evreler hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Bahattin Adam, üniversitenin geçici kampüsünün, 6 ay süren tadilat çalışmaları sonucunda eğitim öğretime hazır hale getirildiğini belirtti. Amfileri, derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi, kafeteryası, kız ve erkek öğrenci yurtları, spor salonu ve diğer sosyal donatı alanları ile yeni eğitim öğretim dönemine hazır olan üniversitenin resmi açılışını 16 Temmuz cuma günü Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin gerçekleştirecek. Üniversitenin açılışında ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak da davetlilere mini bir konser verecek.

Rektör Prof. Adam, kuruluşunda 6 fakülte olan üniversitenin 2010-2011 akademik yılında iki fakülte ile öğretime başlayacağını kaydetti. Konyalı hayırsever iş adamlarının üniversitenin kuruluşunda ve inşasında maddi ve manevi fedakarlık gösterdiğini kaydeden Prof. Adam, "Emek, zaman ve para harcanarak inşa edilen üniversitemizin kampus alanında öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin eğitim, öğretim, spor ve kültür faaliyetlerini rahatlıkla yapabilecekleri konforlu bir ortam hazırladık. Bu sene üniversite sınavına girip tercih yapacak öğrencilerimizin Mevlana Üniversitesi'nin açıldığından ve eğitim öğretime hazır olduğundan haberdar olmasını, üniversitemizin öğrencilerine sunduğu imkanları bilmesini istiyoruz." dedi.

Türkiye'de üniversite sayısının arttığını, bu durumun öğrencilerin tercih yapma noktasında zorluklar oluşturduğunu ifade eden Prof. Adam sözlerini şöyle sürdürdü: "Tercih aşamasında üniversitelere kampus ortamları, sosyal imkanları, akademisyenler kadrosunun kalitesi ve sağlanan burs imkanları açısından bakılması gerekiyor. Bizim bu yıl alacağımız öğrencilerimizin yarısı burslu olacak. Burslara hak sahibi olabilmek için belirli başarı kriterlerimiz var: Sınav başarısı, ders başarısı, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde edilen başarılar ve sportif yarışmalarda elde edilen dereceler. Burada gelen öğrencilerin kalitesini yüksek tutmayı amaçlıyoruz. Üniversitemiz bunlarla başlayarak eğitim seviyesi çıtasını yüksek tutarak eğitime başlamış olsun."

Bu sene yüksek öğretime geçiş sınavına giren öğrencilere ve öğrenci velilerine çağrıda bulunan Prof. Dr. Bahattin Adam, "Konya'ya yıl sonu itibarıyla hızlı tren seferleri başlayacak. Ankara'dan Konya'ya 1 saat 15 dakikada gelinebilecek. Konya aynı zamanda bir huzur kenti. Hem Konya'nın, hem üniversitemizin yüksek öğrenim için öncelikle tercih edilmesini gerektiren çok sayıda sebep var diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.