Han Çadırı'nın ilk gününde ziyaretçi sayısı 200 bine yaklaştı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da açılan Orta Asya'nın en büyük alışveriş merkezi ve dünyanın en büyük çadırı kabul edilen 'Han Çadırı'nın ilk günü ziy

Kazakistan'ın başkenti Astana'da açılan Orta Asya'nın en büyük alışveriş merkezi ve dünyanın en büyük çadırı kabul edilen 'Han Çadırı'nın ilk günü ziyaretçi sayısı 200 bine yaklaştı.

Kazakistan'ın başkenti Astana Valiliğinde yapılan açıklamada, Han Çadırı'nı ilk gün rekor sayıda kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Ziyaretçi sayısının 200 bine yaklaştığı belirtilikten, alışveriş merkezinin daha gece yarısına kadar açık kalacağı kaydedildi.

Asrın Projesi olarak kabul edilen ve Kazakistan'ın genç başkenti Astana'da Türk şirketi Sembol İnşaat tarafından yaptırılan Han Çadırı Eğlence Merkezi'nin dün yapılan açılışına Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Muhammed Bin El Nahayan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan katılmıştı.