Ceyhan Belediyesi'nin iki projesi kalkınma ajansından destek aldı

Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan iki yeni proje, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan (ÇKA) hibe kapsamında mali destek almaya hak kazandı.

Konu ilg

Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan iki yeni proje, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan (ÇKA) hibe kapsamında mali destek almaya hak kazandı.

Konu ilgili bir açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ÇKA'nın '2009 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları' çerçevesinde belediye tarafından hazırlanan "Efsaneler Şehri Ceyhan: Şahmeran" ve "Ceyhan Kültür Evi" projelerinin mali destek almaya hak kazandığını söyledi.

Başkan Sözlü, 'Efsaneler Şehri Ceyhan: Şahmeran' projesinin 283 bin 510 TL'lik bütçeli olduğunu, bunun da 15 bin 826 TL'sinin eş finansman olarak Ceyhan Belediyesi tarafından ödeneceğini belirtti. Sözlü, "Bu proje kapsamında Şahmeran efsanesinin gerçekleştiğine inanılan bölgemizde 'Efsaneler Şehri Ceyhan: Şahmeran' isimli belgesel, kitapçık ve Ceyhan Nehri'nin karşı kıyısında yapımı devam eden parkımıza da Şahmeran heykeli yapılacaktır." dedi.

'Ceyhan Kültür Evi' projesinin ise 269 bin 731 TL'lik bir bütçesinin olduğunu ve eş finansman bedeli olmadığından belediye olarak herhangi bir ödeme yapmayacaklarını belirten Başkan Sözlü, "Bu proje kapsamında ise Muradiye Mahallesi'nde 30 yıllığına intifa hakkını aldığımız eski bir binanın restorasyonu yapıp 'Ceyhan Kültür Evi' müzesi haline getireceğiz." diye belirtti.

Sözlü, ÇKA'dan mali destek almaya hak kazanan 32 hibe projesinin bulunduğunu, ancak Ceyhan Belediyesi'nin, 2 projesi de onaylanan tek belediye olduğunu sözlerine ekledi. ÇKA Genel Koordinatörü Serdar Aydoğan'ın da katıldığı resmi sözleşmeler imzalandı.