Atamalar Türk-iş'i Karıştırdı Ankara

TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri ve Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, 'Elle tutulur hiçbir sebep yokken, sayın Kumlu ve Türk-İş'teki bazı yöneticilerin keyfi düşünceleri doğrultusunda Türk-İş bölge başkanları değiştirilmiştir.

  TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri ve Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul , ' Elle tutulur hiçbir sebep yokken , sayın Kumlu ve Türk-İş ' teki bazı yöneticilerin keyfi düşünceleri doğrultusunda Türk-İş bölge başkanları değiştirilmiştir . Yapılan bu atamalar , tüzüğe uygun olsa da Türk-İş ' in geleneklerine aykırıdır ' açıklamasında bulundu .
Yurdakul , yaptığı yazılı açıklamada , 1 Temmuz 2010 tarihinde Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Genel Sekreter Pevrul Kavlak imzalı yazıyla , Türk-İş ana tüzüğüne dayanılarak , Türk-İş Samsun 6 . ve Bursa 8 . bölge temsilcilerinin görevlerinden alındığı ve yerlerine atamalar yapıldığını belirtti . Yurdakul , açıklamasında , şöyle dedi :
' Elle tutulur hiçbir sebep yokken , sayın Kumlu ve Türk-İş ' teki bazı yöneticilerin keyfi düşünceleri doğrultusunda Türk-İş bölge başkanları değiştirilmiştir . Yapılan bu atamalar , tüzüğe uygun olsa da Türk-İş ' in geleneklerine aykırıdır . Bu atamalar , atamaya onay verenlerin sendikal anlayışını göstermesi açısından da ibret vericidir . Amaç , Türk-İş ' in örgüt yapısını , verimli ve etkin bir hale getirmek değil , bir zihniyeti , bir anlayışı Türk-İş ' e yerleştirme çabasıdır .
Bu atamalardaki tek kıstas , liyakat değil , atanan kişilerin atamayı yapanlara olan bağlılıklarıdır . Eğer amaç gerçekten Türk-İş ' i etkin ve verimli çalıştırmak olsaydı , bu şekilde keyfi atamalar yapılmaz , öncelikle Türk-İş ' e ve ona bağlı sendikalara zarar verenler , Türk-İş ' e ihanet edenler Türk-İş ' ten temizlenir , ardından örgütün de görüşü alınarak gerçekten Türk-İş ' e en iyi hizmeti verecek kişiler atanırdı . Yüzü sınıfa dönük olmayan , tabandan gelen isteklere tıkalı bir anlayışın Türk-İş ' e zarar verdiğini düşünüyorum . '

06 . 07 . 2010 10 : 31 : 04