Bursasporlu futbolcular laktat testinden geçti

2009-2010 Turkcell Süper Lig Şampiyonu Bursasporlu futbolcular,laktat testinden geçti. Önümüzdeki Perşembe günü yurt dışı kampı için Avusturya'ya gide

2009-2010 Turkcell Süper Lig Şampiyonu Bursasporlu futbolcular,laktat testinden geçti. Önümüzdeki Perşembe günü yurt dışı kampı için Avusturya'ya gidecek Yeşil Beyazlı futbolcuların test sırasında oldukça neşeli oldukları gözlendi.

Yeni sezona oldukça ididalı hazırlanan Bursaspor, bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Fenerbahçe'den Gökçek Vederson'un yanısıra Arjantinli Insua ve Hector Damian Steinert'ı transfer eden Bursaspor, perşembe günü yurt dışı kampı için Avusturya'ya uçacak. Hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde sürdüren Bursaspor'da futbolcular bugün Laktat testinden geçti. Laktak testi bugün sabah saatlerinde Şükrü Şankaya Halı Sahası'nda gerçekleşti.

Yardımcı Doç.Dr. Tahir Hazır nezaretinde Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksek Okulu'ndan gelen uzman ekip tarafından gerçekleştirilen teste, futbolcular 4'er kişilik gruplar halinde girdi.

-Laktak Testi Nedir?-

Laktat testi egzersiz sırasında sporcunun kanındaki laktik asit seviyesinin takip edilerek sporcunun kondisyon durumunun ve dayanıklılık kapasitesinin belirlenmesini sağlayan bir testtir.