Bakan Eroğlu, Eskişehir'de Park Açılışı Yaptı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, insanların dinlenecekleri, huzur bulacakları yeşil alanlar ve parklara ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, 2 yıl önce başlattıkları Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği'nin dünyada ses getirdiğini söyledi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, insanların dinlenecekleri, huzur bulacakları yeşil alanlar ve parklara ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, 2 yıl önce başlattıkları Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği'nin dünyada ses getirdiğini söyledi.
Eskişehir'in Çankaya Mahallesi'nde 60 bin metrekare alan üzerine kurulan ve içinde yapay şelaleler, yel değirmeni, kafeteryalar, çocuk oyun alanları, yürüme yolları, seyir terasları ve amfi tiyatro bulunan Şelale Parkı'nın açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, böylesi güzel bir tesisin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Veysel Eroğlu, insanların yeşil alanlara ihtiyacının çok açık olduğunu belirterek, "İnsanların dinlenecekleri güzel mekanlara, huzur bulacakları yeşil mekanlara, bu
şekilde güzel yapılmış şelale parklara ihtiyacı var" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 1 Ocak 2008 tarihinde dünyada ses getiren Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği'ni başlattıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, "Seferberlik muhteşem bir şekilde yürüyor. Biz bu seferberliği başlattığımız zaman Belçika'nın 3 milyon hektar olan yüzölçümüne yakın Türkiye'deki 2 milyon 300 bin hektar ağaçlandırma ve bozuk ormanların ıslahı şeklinde önümüze büyük bir hedef koyduk. 2008 yılı hedefimiz, 420 bin hektardı. Bütün kurum ve kuruluşlar,
belediyeler gece-gündüz çalışarak hedefi aştı. 463 bin hektarla 2008 yılını kapattık. 2007 yılında 2009 senesi hedefi de 440 bin olarak planlanmıştı. 501 bin hektarla 2009 hedefini de çoktan aşıp rekor kırdık" diye konuştu.
Şeker Fabrikası'na kireç taşı taşınması için oluşturulan ve ardından çöküntü bölgesi olan alanı Şelale Park'a dönüştürdüklerini anlatan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise söz konusu parkın en prestijli parklardan biri haline geldiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve diğer protokol mensupları parkın açılışını gerçekleştirdi. Törene; Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Vali Mehmet Kılıçlar, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, çok sayıda yetkili, davetli ve vatandaş katıldı.
Bakan Eroğlu, daha sonra İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılıp AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra şehirden ayrıldı.