Yerli ürün piyasaya çıktı sebze ve meyve fiyatı düştü

Malatya'da il çevresindeki tarım arazilerinde üretilen ürünlerin piyasaya çıkmasıyla birlikte pazarda sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı. Ramaz

Malatya'da il çevresindeki tarım arazilerinde üretilen ürünlerin piyasaya çıkmasıyla birlikte pazarda sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı. Ramazan ayı öncesi ürün bolluğu nedeniyle yaşanan indirim vatandaşları sevindirdi.

Sebze ve Meyve Komisyoncuları Başkanı Yaşar Eryılmaz, Malatya'da yetiştirilen sebze ve meyvelerin yetişmesiyle birlikte pazardaki ürünlerin fiyatların yüzde 50'ye varan oranlarda düştüğünü söyledi. Yerli ürünlerin piyasaya çıkmasının hem vatandaşları hem satıcıları sevindirdiğini anlatan Eryılmaz, "Yerli ürünler piyasaya çıkınca fiyatlar yarı yarıya düştü. Bugünlerde Malatya'da yetiştirilen sebze ve meyveler il içindeki talebi karşılıyor. Malatya sınırları içindeki tarım arazilerinde yetiştiriyen kavun pazara çıktı. Üzüm, şeftali ve karpuzun da çıkmasıyla fiyatlar daha da düşecektir. Günümüzde, önceden 1,80 TL'ye satılan fasulye 1 TL'ye, 60 kuruşa satılan domates 20 kuruşa, 80 kuruş olan salatalık 50 kuruşa düştü. Ramazan ayı öncesi yaşanan bu gelişme hem satıcılarımızı hem müşterilerimizi sevindiriyor. Vatandaşlarımız bol çeşit içinden sebze meyvesini daha düşük fiyat ödeyerek seçebiliyor." dedi.

Eryılmaz, Ramazan ayında talep artışı nedeniyle fiyatların kısmen artabileceğini de sözlerine ekledi.