Kulakkaya Yaylası doğal güzellikleri ile göz kamaştırıyor (Özel)

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, belde sınırları içerisinde yer alan Kulakkaya Yaylası'nın, ormanları

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, belde sınırları içerisinde yer alan Kulakkaya Yaylası'nın, ormanları, doğal güzellikleri ve otantik özellikleriyle adeta yeryüzündeki cennet köşelerinden birisi olduğunu söyledi.

Önal, belde sınırları içerisinde yer alan Kulakkaya Yaylası'nın Giresun'da turizm merkezi ilan edilen 3 yayladan birisi olduğunu hatırlattı. Kulakkaya Yaylası'nın tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması sebebiyle Karadeniz Bölgesi ve Giresun'un en eski ve otantik yerleşim alanlarından biri durumunda bulunduğuna işaret eden Önal, yörenin büyük bir turizm potansiyelinin olduğunu kaydetti. Kulakkaya Yaylası'nın tanıtımı için birkaç yıldır yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayan Önal, hedeflerinin, insanları yeryüzündeki cennet köşelerinden olan Kulakkaya Yaylası'na çekebilmek olduğunu aktardı. Önal, "Kulakkaya yaylası, eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra ormanlarla kaplı dağların eteğinde kurulu, otantik özellikleriyle adeta zümrüt gibidir. Adeta yeryüzünün cennet köşelerinden biri durumunda. Kulakkaya adeta keşfedilmeyi bekliyor. Bu güzellikleri yeryüzünde yaşayan tüm insanlarla paylaşmak istiyoruz. Yüzyıllardır insanlardan saklı kalmış bu eşsiz yeri tanıtarak, bu eşsiz güzellikleri insanlara açma arzusundayız." diye konuştu.

Kulakkaya Yaylası'nın, doğal ormanlar içerisinde bulunması ve temiz havasıyla adeta doğal klima görevini yerine getirdiğini belirten Önal sözlerini şöyle sürdürdü: "Küresel ısınmanın etkilerini araştıran bilim adamları dünyanın hızlı bir iklim değişikliğine uğrayacağı ve sıcaklıkların arttığı yönünde açıklamalar yapmaktalar. Bilim adamlarının söylemleri, etkisi hissedilen sıcaklar nedeniyle doğru çıkmaktadır. Küresel ısınmanın etkilerinden kurtulmak isteyenler için yaylalar bu noktada önemli bir görevi yerine getirmekteler. Burada Kulakkaya Yaylası öne çıkmaktadır. Kulakkaya Yaylası, ormanlık alan içerisinde yer almaktadır. Eşsiz bir doğaya sahip ve temiz havası bulunuyor. Küresel ısınmanın etkilerinden kurtulmak isteyenleri yaylamıza bekliyoruz."

"Kulakkaya Yaylası'na gelen bir daha geri dönmek istemeyecektir" diyen Önal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu eşsiz doğayı ve güzellikleri görenler bir adeta büyülenecektir. Çünkü yaylamız insanları büyüleyen bir yer. Yaylaya gelerek burada bir günlerini geçirenler, bir daha evlerine dönmek istemeyeceklerdir. Bu konuda çok iddialıyız."

Önal, belediye olarak kısıtlı imkanlara sahip olmalarına rağmen, yaylanın turizm alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için de büyük çaba gösterdiklerini belirtti. Yaylada doğal güzelliklerin tahrip edilmemesi için imar düzenlemesini uyguladıklarını dile getiren Önal, "Kaçak yapılaşmaya ve yaylamızın tahribine müsaade etmiyoruz. Belediye olarak beldenin doğal olarak korunması için yoğun çaba gösteriyoruz." dedi.