Bursa'da hava ulaşımından sonra gemi turları başlıyor

Anadolujet, Borajet ve Lufthansa Havayollarının seferleriyle hava ulaşımında önemli mesafe kateden Bursa'da gözler deniz ulaşımına çevrildi. TÜRSAB'ın

Anadolujet, Borajet ve Lufthansa Havayollarının seferleriyle hava ulaşımında önemli mesafe kateden Bursa'da gözler deniz ulaşımına çevrildi. TÜRSAB'ın 'kurvaziyerlerin Bursa limanlarına da çekilmesi' yönündeki teklifini değerlendiren AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, konuyla ilgili çalışmalara referandumun hemen arkasından başlayacaklarını açıkladı.

Başkan Yalçın, kurvaziyerleri Gemlik, Mudanya ve Güzelyalı limanlarına çekerek Bursa'nın tarihi ve turistik değerlerini zengin turistlerle buluşturmayı istediklerini söyledi. Yalçın, parti merkezindeki makamında, TÜRSAB, Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu ile Diyarbakırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

TÜRSAB Güney Marmara BYK üyelerinin ziyaretinde kurvaziyerlerin Bursa limanlarına da çekilmesi yönündeki teklife olumlu yaklaşan Yalçın, ilçe limanları kullanılarak şehrin tarihi ve turistik değerlerinin Batılı zengin turistlere tanıtılabileceğini ifade etti. Kurvaziyer turizminin Bursa'ya çekilmesiyle ilgili daha önceden düşüncelerinin bulunduğunu ve konuyla ilgili olarak referandumun hemen arkasından harekete geçmeyi planladıklarını belirten Yalçın, "Bugün yüzlerce kurvaziyer, vizesiz olarak Yunan adalarına park ediyor ve bulundukları bölgelerin piyasalarına adeta can veriyor. Bu tür turizm çeşidini Bursa'da da hayata geçirmeli, bu potansiyeli en kısa zamanda kentimize çekmeliyiz. Bu konuda TÜRSAB'ın öncü rolünü önemsiyoruz ve kendilerine destek olacağımızı bildiriyoruz. Biz zaten öteden beri turizm destekli hizmet sektörünü genel politikalara uygun olarak Bursa'da geliştirmek istiyoruz. Çalışmalara referandumun hemen arkasından başlayacağız." dedi.

Yalçın, kurvaziyerlerin yanaşması için Bursa'da en uygun alanın Gemlik limanı olduğunu, Gemlik limanıyla bağlantılı olarak kurvaziyer turizmiyle ilgili Güzelyalı ile Mudanya'da daha önce başlatılan ve yarım kalan çalışmaların da tamamlanabileceğini söyledi. Gemlik Limanı'nın kurvaziyer turizmine uygun hale getirilmesi durumunda, binlerce turisti karayoluyla İznik'e taşınabileceğini anlatan Yalçın, böylelikle İznik'in dünyaya açılmayı bekleyen tarihi ve kültürel değerlerini, inanç zenginliklerini Bursa ekonomisine katılmış olacağını kaydetti. Güzelyalı ve Mudanya limanlarında aynı kapsamda bugüne kadar bazı çalışmalar yapıldığını vurgulayan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yer tespitlerinin yapılması, yeni çalışmaların başlatılması için bürokratik engellerin aşılması yönünde üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Yalçın sözlerini şöyle tamamladı: "Kurvaziyerlerle seyahat edenler, genellikle üst gelir grubuna ait insanlar olarak biliniyor. Yanaştıkları limanlarda kentlerin sokaklarına dağılan kurvaziyer müşterileri, yoğun şekilde alışveriş yapıyorlar ve ören yerlerini mutlaka ziyaret ediyorlar. Kurvaziyer turistleri, gittikleri yerlerin tanıtımına büyük katkı sağlıyorlar."