Bulanık olaylarında iki kişiyi öldüren 'esnaf'a tahliye

Muş'un Bulanık ilçesinde, DTP'nin kapatılmasının protesto edilmesi sırasında iki kişinin ölümüyle so...



Muş'un Bulanık ilçesinde, DTP'nin kapatılmasının protesto edilmesi sırasında iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili iki tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Davanın, güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya gönderilmesinden sonraki ikinci celsesi, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Turan ve Metin Bilen ile sanık ve şikâyetçi avukatları katıldı. Duruşmayı, BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ile BDP Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani de izledi.
Mahkeme Başkanı İbrahim Kozan, önceki celsenin ara kararı doğrultusunda, olay anına ilişkin MOBESE ve temin edilen diğer kayıtlarla ilgili istenen raporun bilirkişi tarafından dosyaya gönderildiğini belirtti. Dosyadaki MOBESE ve diğer kayıtlarla ilgili konuda önceki celse karar verilmesi sebebiyle bu konudaki talepleri reddeden heyet, maktul Necmi Oral'ın ölümüne neden olan mermi, merminin kullanıldığı silahın cins ve özellikleri ile Oral'ın direkt veya sekme sonucu ölüp ölmediğinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını kararlaştırdı. "Toplanan deliller, dosya kapsamı, bilirkişi raporunu göz önünde bulunduran'' ve "suç vasfında değişiklik olma ihtimalini'' dikkate alarak tutuklu sanıkların tahliyesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi. 15 Aralık 2009'da Muş'un Bulanık ilçesinde, DTP'nin kapatılmasını protesto eden grubun başlattığı olaylarda bir manifaturacı dükkanından açılan Kalaşnikof tüfek ateşiyle 2 kişi ölmüş, 7 kişi de yaralanmıştı. Samsun'da duruşmayı izleyen DTP'nin eski milletvekilli Ahmet Türk yumruklu saldırıya uğramıştı. ANKARA AA

Zaman