Muhtarlardan Siirt Valisi Musa Çolak'a Ziyaret

Siirt'in Kurtalan ilçesinde görev yapan köy Muhtarları Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti.

  Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Siirt Valisi Musa Çolak , ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi . Muhtarlar eğitim , içme suyu , yol , elektrik , sağlık sıkıntılarını dile getirirken Vali Çolak notlar aldı . İlçe gezilerinde köyleri de gezeceğini ifade eden Çolak , sorunlara çözüm getirilmesi için çalışma yapılacağını söyledi .
Vali Çolak , " İlimizi hep birlikte yöneteceğiz . Kapımız her zaman sizlere ve tüm vatandaşlarımıza açıktır . Sizler halkımızın teveccühünü , güvenini ve özgür iradesini kazanarak seçildiniz . ' İnsanların en hayırlısı , insanlara en çok hizmet edendir ' sözünden hareketle , bütün vatandaşlarımızın yaşam standartlarını ve refah düzeylerini yükseltmek , amacımızdır . Köylerimizin İhtiyaçlarını önem sırasına göre planlayarak , devletimizin sağladığı kaynaklardan en iyi şekilde yararlanmanız için çaba harcayacağım . Ben
de köyde yetişen biri olarak , köy muhtarlarımızın içinde bulundukları zorlukları biliyorum . Devletimizin hükümetimizin başlatmış olduğu Kırsal Kalkınma Projeleri ve Köylerin Altyapısının Desteklenmesi ( KÖYDES ) projeleri ile birçok köyümüzün yol , su ve kanalisazyon gibi önemli altyapı yatırımları tamamlanmıştır . Sizlerden tek istediğim , milli birlik ve beraberliğimizi bozmadan kardeşçe hep birlikte yaşamamızdır . Aranıza fitne ve nifak tohumlarının yeşermesine asla müsaade etmeyin . Devletimizin ve
milletimizin bölünmez bütünlüğüne , dirliğine yönelik her türlü yıkıcı bölücü unsurları barındırmayın . Terörü kullanan , onu himaye eden ve destek verenler , hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklardır . Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür , İlelebet yaşayacaktır . Bizler birlik ve beraber oldukça kimse bizi bölemez . Devletimizin , milletimizin huzur ve güvenini bozan dış mihrakların , hain bölücü unsurların oyununa asla gelmemeliyiz " dedi .
Ziyaret sonunda muhtarlar ziyaretten çok memnun olduklarını söyleyerek Vali Çolak ' ı köylerine davet ettiler . Ziyarette İl Genel Meclis üyesi Tacettin Lale de hazır bulundu .