Midyat Sivil Toplum Meclisi'nden Basın Açıklaması

Mardin'in Midyat ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Midyat Sivil Toplum Meclisi son günlerde Hatay-Dörtyol ve Bursa-İnegöl'de yaşanan olaylar üzerine basın açıklamasında bulundu

Mardin'in Midyat ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Midyat Sivil Toplum Meclisi son günlerde Hatay-Dörtyol ve Bursa-İnegöl'de yaşanan olaylar üzerine basın açıklamasında bulundu. Açıklamada İnegöl ve Dörtyol ilçelerinde yaşanan olaylar protesto edildi.
Midyat Sivil Toplum Meclisi'nin basın açıklamasını, Midyat Genç İşadamları ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Zeki Çiçek okudu. Çiçek, dinler, diller ve kültürler şehri Midyat'ta yaşanan kardeşlik ve barış ortamını korumak, geliştirmek ve bu ortamı bölgeye, ülkeye ve bütün dünyaya yaymak amacıyla kurulan Midyat Sivil Toplum Meclisi olarak, ülkenin geçirdiği bu bunalımlı günlerde herkesi daha sağduyulu davranmaya davet etti. Çiçek açıklamasına şöyle devam etti:
"Daha demokratik, insan haklarına daha çok önem veren, millet iradesinin hakim olduğu bir Türkiye özleminin gerçekleşeceğine inandığımız bugünlerde değişik senaryolarla ülkemizi karıştırmak isteyen, insanımızı birbirine kırdırmak isteyen şer odaklarının oyunlarına alet olunmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla; vatandaşımızın huzurlu yaşaması için görevleri başındayken Dörtyol'da dört polis memurunun katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Polislere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Her
türlü ölüm ve kanın son bulmasını, gözyaşlarının bir an önce dinmesini istiyoruz. Sorunların silah ve kanla çözülemediğini gördük. Sorunların ön yargısız kabul ve diyalogla çözülebileceğine inanıyor, tüm kesimleri sağduyulu davranmaya davet ediyoruz."
Çiçek, "Midyat Sivil Toplum Örgütleri olarak ilçemizin, bölgemizin ve ülkemizin barış ve huzur içinde yaşamasına bir nebze dahi olsa katkı sağlayabilmek için her zaman, her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.