Canik Başarı Üniversitesi 2012 yılında eğitime başlayacak

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney Canik Başarı Üniversite

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney Canik Başarı Üniversitesi inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Üniversite 2012 yılında ilk öğrencilerini alacak.

Ziyaretçileri kampus alanında Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Başarı Üniversitesi Eğitim Danışmanı Bilal Karaduman ve Kimse Yokmu Derneği Başkanı Ayhan Özkoroğlu karşıladı. Durmuşoğlu ve Karaduman konuklarına yapımı hızla devam eden eğitim kampüslerini gezdirdi. Milletvekilleri Öztürk yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede büyük bir mesafe alınen inaşaat alanını gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. her iki milletvekili de böylesi kısa sürede inşaat alanının bu kadar yükselmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Başarı Üniversitesi'nin bir an önce tamamlanıp eğitime başlayacağı günü heyecanla beklediğini belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, " Bizim yıllarca en büyük sorunumuz sürekli beyin göçü vermemiz oldu. Eğer dünyanın sayılı ve saygın ülkelerinden biri olmak istiyorsak önceliğimiz eğitim olmalı. Eğitimde sorunlarını aşmamış bir ülkenin gevlişmesi hayal olmaktan öte gidemez. Başarı Üniversitesi de tamamlandığında bu önemli misyonu üstelenecek. Hem Samsun'a hem bölgeye hem de ülkemize hayırlı hizmetler verecek kaliteli bir yeni nesil yetiştireceğinden asla şüphe etmedim. Bu üniversite Başarı Vakfı'nın önderliğinde yapılıyor ama bu üniversite artık Samsun ve Bölge halkının kendi malı haline gelmiş. Bunu inşaat alanını gezdiğimde daha yakından gördüm. Temel atma töreninde aşırı sıcaklara ve ulaşımdaki zorluklara rağmen binlerce insanın heyecanını yapım çalışmalarına da yansımış. Temel atma töreninde bulundum inşallah açılışında da bulunmayı Allah bana nasip eder" dedi.

Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ise üniversitenin iş adamları, bürokratlar ve eğitim gönüllülerinin desteği ile inşaat alanının hızla ilerlediğini belirterek, 2012 yılında ilk öğrenci alımını yapacaklarını söyledi. Durmuşoğlu, "Bir yandan eğitim kampüslerinin inşaatını yaparken diğer yandan da öğretim görevlisi çalışmalarınıh ızla sürdürüyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz yüreği ülke ve millet sevdasıyla dolu pırıl pırıl beyinleri kazanmak ve bu ülkeye kazandırmaktır." dedi.

Muharrem Durmuşoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk'e temel atma töreninde konuşma yaparken çekilen fotoğrafını çerçeveli halini hediye etti.