AK Partili kadınlar, İstanbul-Diyarbakır arasında 'kardeşlik köprüsü' kurdu

AK Parti İstanbul Kadın Kolları ile Diyarbakır Kadın Kolları'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında maddi durumu iyi olmayan 110 çocuk sünnet e

AK Parti İstanbul Kadın Kolları ile Diyarbakır Kadın Kolları'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında maddi durumu iyi olmayan 110 çocuk sünnet ettirildi.

Diyarbakır'daki Şato Park'ta gerçekleştirilen şölene AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy, İstanbul Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman, Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Serpil Bakır, partililer ve sünnet edilen çocukların aileleri katıldı.

Sünnet konuşan Ayfer Yaman, "Annelerin sağcısı solcusu yoktur. Gencecik evladını yitiren, canından can giden bir annenin acısını tarif etmek mümkün değil. Ve bir kadının acısı yine bir kadın tarafından daha fazla hissedilir. İki farklı coğrafya bugün burada tek yürek ve bir arada." dedi. İki şehrin, anneliğin kutsiyeti ortak paylasında buluştuğunu kaydeden Yaman, birlik ve beraberliği geliştirmek, sevgi köprüsünü kurmak için kilometrelerce uzaktan geldiklerini vurguladı. Yaman, "Çünkü biz kardeşiz. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar bizi birbirimize kardeş yaptı. Doğusuyla batısıyla kimi zaman acıları kimi zaman da sevinçleri birlikte yaşadık." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, sünnet olan çocuklara hediyeler verildi.