RİSİAD Başkanı Külünkoğlu: Referandum milli bir meseledir

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Külünkoğlu, 12 Eylül'de halkın oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliği paketine ilişkin refe

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Külünkoğlu, 12 Eylül'de halkın oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliği paketine ilişkin referandumun milli bir mesele olduğunu söyledi.

AK Parti tarafından hazırlanan 26 maddelik taslağa dair görüşlerini bildiren Külünkoğlu, "50 yıldır güzel ülkemiz darbe anayasalarıyla yönetiliyordu. 12 Eylül'de halkın önüne gelecek olan sivil anayasanın halk adına büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum." dedi.

Her zaman sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduklarını dile getiren Külünkoğlu, "Halkımızın bu konuya siyasi bir zihniyetten bakmayacağını daha çok demokratikleşme adına 'Evet' diyeceğini düşünüyorum. Gelinen noktada bu 26 maddelik anayasa paketi elbette yeterli değildir. Fakat bunun 12 Eylülde halkın oylamasına sunulmasıyla kabul göreceğini tahmin ediyorum. Bu paket iktidar partisi olan AK Partinin değil Türk milletinin milli bir meselesidir. Halkımız sandık başında bunun bilincinde olacaktır." diye konuştu.