FIFA, Anadolu Spor Akademisi için Türkiye'ye geliyor

Türkiye'nin en önemli spor projeleri arasında gösterilen Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi'ne FIFA yönetiminden destek geldi. Erzurum'da filizlenen

Türkiye'nin en önemli spor projeleri arasında gösterilen Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi'ne FIFA yönetiminden destek geldi. Erzurum'da filizlenen, Ağrı'da hayata geçirilen ve Hakkari'de kurduğu takımla gündeme oturan ASA, eylül ayında görücüye çıkıyor. FIFA Başkanı Sepp Blatter'in 2 ay sonra proje için Türkiye'ye geleceği öğrenildi.

FIFA yetkililerinin yapacağı ziyaretin kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Anadolu Spor Akademisi Projesi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, "Sayın Blatter, Ağrı'nın eski Valisi Mehmet Çetin'in ağzından projeyi dinlediğinde nasıl heyecanlanmıştıysa aynı heyecanı bugün biz yaşıyoruz. FIFA'nın bölgemize çıkartma yapmasının gururu kelimelerle anlatılmaz." dedi.

FIFA Başkanı Blatter'in şubat ayında İsviçre'de kendilerine, 'Arkanızdayım, her türlü desteği vermeye hazırım' dediği anlatan Şimşek, gelinen noktanın küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu vurguladı. Şimşek şöyle konuştu;

"ASA hem Türkiye'de, hem de yurt dışında başarılı çalışmalara imza atarak dünyanın dikkatini üstünde topladı. Almanya'da düzenlenen turnuvada Hakkarili minikler ikinci oldu. İsviçre'de düzenlenen Swissmasters- Aargau U-11 turnuvasına katılan Anadolu Spor Akademisi daha sonra Almanya'da düzenlenen futbol turnuvasında da Türkiye'ye üç kupa getirdi."

HAKKARİ'NİN GÖZ BEBEĞİ OLDULAR

Sürekli taş atan çocuklar olarak gündeme gelen ancak ASA sayesinde futbolda yeteneklerini sergileyerek önemli başarılar sağlayan Hakkarili minikler, şehrin adeta nazar boncuğu oldu.

Hakkari Valisi Muammer Türker'in de destek verdiği çocuklar, ekim ayında özel bir turnuva için Hollanda'ya gidecek.