Şekip Avdagiç: AKM'nin kapanmasından şikayet edenler, buna sebep olanlardır

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı (AKB) Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Atatürk Kültür Merkezi'nin kapalı olmasını eleştirenlerin aslı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı (AKB) Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Atatürk Kültür Merkezi'nin kapalı olmasını eleştirenlerin aslında buna sebep olan kişi ve kurumlar olduğunu söyledi.

Kültür-Sanat Sen'in dün AKM önünde yaptığı basın açıklamasına İstanbul 2010 AKB Ajansı'ndan yanıt gecikmedi. AKM önünde basın toplantısına İstanbul 2010 AKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgi ve çok sayıda AKB Ajansı çalışanı katıldı.

Toplantıda konuşan 2010 AKB Yönetim Kurulu Başkanı Avdagiç, AKM'nin restorasyonu ve yeniden inşası ile ilgili başlattıkları projenin Kültür ve Sanat-Sen tarafından mahkemeye götürüldüğünü ve yürütmenin durdurulma kararı verildiğini aktardı. Bu aşamadan sonra konsensus içinde yeni bir proje oluşturmak için Kültür Sanat-Sen'in de aralarında bulunduğu STK ve Meslek Örgütleriyle birlikte yeni bir proje hazırladıklarını belirten Avdagiç, bu projenin hayata geçirilmesi için davacı Kültür Sanat-Sen'in şikayetinden sar-ı nazar etmesi gerektiğini belirtti. Avdagiç, tüm konsensüse rağmen Kültür Sanat-Sen'in şikayetinden sarf-ı nazar etmediğini ve kendileri için bu aşamadan sonra sürecin tıkandığını aktardı. Avdagiç, "Bu aşamada binanın kapalı olmasından şikayet edenler çok ilginç bir şekilde aslında buna sebep olanlardır" diye konuştu.

Basın mensuplarının soruları üzerine AKM'nin restorasyonu ve yeniden inşası projesinin kendileri için sona erdiğini belirten Avdagiç, Türkiye için çok önemli olan kültür merkezinin konsensüs sağlanan proje dikkate alınarak yeniden kültür hayatına kazandırılmasını temenni ettiğini ifade etti.