Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Çetinkaya: Üyelerimize baskı yapılıyor

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, Giresun'da üyelerine yönelik haksız uygulama ve baskıların olduğunu iddia etti.<

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, Giresun'da üyelerine yönelik haksız uygulama ve baskıların olduğunu iddia etti.

Çetinkaya, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, sendikalarına üye öğretmenlerin sorunlarına değindi.

Giresun'da, Milli Eğitim çalışanlarını temsil eden sendikalar arasında ciddi bir ayrım gözetildiğini savunan Çetinkaya, "İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde, bu ayrımı yönetici odalarına girildiğinde görmek mümkündür." dedi.

"Türk Eğitim-Sen üyeleri çeşitli baskılarla sendikalarından istifaya zorlanmakta ve Eğitim Bir-Sen'e üye yapılmaya çalışılmaktadır." diyen Çetinkaya, "Bazı okullarda öğretmenler ders saatinde okul müdürü tarafından çağrılarak Eğitim Bir-Sen'e üye olması için ikna çalışması yapıldığına ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde üyelerimize yönelik ikna odaları oluşturulmaya çalışıldığına dair şikâyetler gelmektedir. Milli Eğitim Şube Müdürleri ve müdür yardımcılarının sendika üyelik formları dağıttıkları duyumlarını almaktayız." diye konuştu.

Görevde yükselme sınavı ile yeni göreve atanan şef ve memurlardan genelde Eğitim Bir-Sen üyesi olanlar eski görevlerine yeniden görevlendirilirken, Türk Eğitim Sen üyelerinin istemelerine rağmen aynı haklara sahip olamadığını ileri süren Çetinkaya, "İlçelerde Eğitim-Bir Sen ilçe temsilcileri Milli Eğitim Müdürlüğü adına öğretmenleri sendikalarına üye olmadıkları takdirde sürgün edilecekleri yönünde tehdit savurabilmektedirler." iddiasında bulundu.