Uzman Çavuş Ayhan Say, Dörtyol'da toprağa verildi

Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Say, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tekbirlerle toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Türk bayra

Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Say, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tekbirlerle toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Türk bayrağına sarılı tabutu devlet hastanesi morgundan alınarak Dörtyol şehir merkezindeki Numune Camii'ne getirildi. Polis ve askeri birlikler tören alanında geniş güvenlik tedbiri aldı. Dörtyol caddeleri Türk bayrakları ile donatıldı.

Hakkari Çukurca'daki çatışmada şehit olan 6 askerden 23 yaşındaki Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu gören nişanlısı ve yakınları göz yaşlarına boğuldu.

Cenaze törenine AK Parti milletvekilleri Orhan Karasay, Fevzi Şanverdi, MHP Milletvekili İzzettin Yılmaz, CHP Milletvekili Gökhan Durgun, Vali M.Celalettin Lekesiz, Dötyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, protokol üyeleri askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın cenaze namazını Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu kıldırdı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındı.

Cenaze törenine katılan binlerce vatandaş ise ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak, terörü kınadılar. Bir grup vatandaş ise hükümet istifa diyerek slogan attı. Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın cenazesi baba evine getirildikten sonra Ocaklı Mahallesindeki İmam Hatip Mezarlığında toprağa verildi.