Sigara Yasağı Acil Servislerdeki Yoğunluğu Önledi

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 1 yıl önce uygulamaya konulan kapalı alanlarda sigara yasağı sayesinde Acil Servislerdeki iş yoğunluğunun yüzde 20 azaldığını belirtti.

Sigara Yasağı Acil Servislerdeki Yoğunluğu Önledi
Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun 1 yaşına girdiğini anımsatan Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın'da vatandaşların bu uygulamaya yüzde 96 gibi büyük bir oranla destek verdiğini söyledi. Vali Coş, yapılan anket sonuçlarına göre Aydın halkının yüzde 96'sının 'Dumansız Hava Sahası' uygulamasına destek verdiğini belirtti.
Bu oranın Aydın halkının dumanlı, sigaralı ortamlarda yaşamak ya da çalışmak istemediklerinin bir göstergesi olduğunu savunan Vali Coş, "İlgili yasanın uygulanmaya konulmasından sonra ülke genelinde son 1 yıl içerisinde kalp damar ve solunum yolu hastalıkları nedeniyle Acil Servislere başvuru sayısı yüzde 20 azaldı. En az 20 bin kişi erken ölüm ve sağlıksız yaşam riskinden kurtarıldı. Hasta başvurusunun azalmasına bağlı olarak, ilaç ve tedavi masrafları da düştü" dedi.
2010 yılının ilk 5 ayında yüzde 2 ile son 12 yılın en düşük sigara tüketiminin gerçekleşerek 1 milyar 800 milyon TL tasarruf sağlandığını açıklayan Vali Coş; tütün ve tütün mamullerinin tüketiminin de yüzde 22 azaldığına dikkat çekerek, "İlimizde devlet hastanelerimiz, sağlık ocaklarımız ve Adnan Menderes Tıp Fakültesi bünyesinde olmak üzere, toplam 10 sigara bıraktırma polikliniğimiz mevcuttur. Son bir yıl içinde bu polikliniklerden aldıkları tıbbi yardımla yaklaşık bin 200 vatandaşımız sigarayı bırakmıştır" diye konuştu.