Başbakan'ı ağlatan idam mektubunun gönderildiği mahallede artık gecekondu yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağlatan 22 yaşındaki Mustafa Pehlivanoğlu'nun idamdan önce yazdığı ve ailesine gönderdiği mektubun gönderildiği mahall

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağlatan 22 yaşındaki Mustafa Pehlivanoğlu'nun idamdan önce yazdığı ve ailesine gönderdiği mektubun gönderildiği mahallede artık gecekondular gözükmüyor. Gecekonduların yerinde çok katlı apartmanlar yükseliyor.

Sağ-sol çatışmasının yaşandığı 10 Ağustos 1978 gecesi, teravih vakti, mahalledeki 5 kahvehane, kimliği belirsiz kişilerce tabancalarla taranmış, 5 kişi yaşamını yitirmişti. Tarihe 'Balgat katliamı' olarak geçen bu olayda, sol görüşlülere ait üç kahvehanede 3, ülkücülere ait iki kahvehanede de 2 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra operasyona başlayan polis, 3 kilometre uzakta, ülkücülerin yoğun olarak oturduğu Karapınar Mahallesi'ne operasyon düzenlemiş, bir grup genci gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında, 22 yaşındaki Mustafa Pehlivanoğlu da vardı. 12 Eylül 1980 askerî darbesinden önce yapılan yargılama sonunda idam cezasına çarptırılmıştı. 7 Ekim 1980 tarihinde idamı onaylanan Mustafa Pehlivanoğlu, 7 Ekim'i 8 Ekim'e bağlayan gece yarısından sonra, Mamak Cezaevi'nde idam edilmişti. Pehlivanoğlu, Karşıyaka Mezarlığı'na gömülmüştü.

Pehlivanoğlu'nun idamdan önce yazdığı mektup Dikmen Karapınar Mahallesi No: 315 numaralı adrese gitmişti. Ancak o adreste artık gecekondular değil binalar bulunuyor.