Medvedev, Musevi kütüphanesini ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ülkenin doğu bölgesindeki Yahudi Özek Bölgesi'ne yönelik ziyaret çerçevesinde Musevi cemaatini ziyaret ederek, M

  Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev , ülkenin doğu bölgesindeki Yahudi Özek Bölgesi ' ne yönelik ziyaret çerçevesinde Musevi cemaatini ziyaret ederek , Musevi kütüphaneyi gezdi .

Bölgenin başkenti Birobidjan ' da halkla buluşan Medvedev , kentte düzenlenen düğün şenliklerine de katıldı . Daha sonra Rusya lideri Freud isimli Musevi dini cemaati de ziyaret etti . Burada Musevi soykırımı kurbanlarını Yahudi kökenli vatandaşlarla birlikte anan Medvedev cemaate ait kütüphaneyi de gezdi . Burada Rusya lideri Medvedev ' e İbranice öğrenmek için alfabe kitap da armağan edildi . Hediyeden çok sevinen Medvedev , " Çok teşekkür ederim , benim şimdiye kadar böyle kitaplarım olmadı . " dedi .

Daha sonra Medvedev Musevi dini cemaate ait derneğin sinagogunu da ziyaret etti .

Rusya ' da , Yahudi Özek Bölgesi 1920 ' lı yıllarda oluşturulurken , SSCB ' nin her bölgesinden buraya Yahudi kökenli vatandaşlar gönderildi . Fakat özerk bölgede Yahudiler hiçbir zaman çoğunluk oluşturmadı . 1920 ' lı yıllarda Yahudi Özerk Bölgesi ' nde 52 binlik nüfuzun yedi binini yahudiler oluşturuyordu .