Görevden Alınan Ak Parti İl Başkanı Nagip Vardar:

Genel merkez tarafından 14 aydır sürüttüğü AK Parti İl Başkanlığı görevinden alınan Nagip Vardar, "Genel merkez istifamızı istedi, bana da iyi bir partili olarak istifamı vermek düştü

  Genel merkez tarafından 14 aydır sürüttüğü AK Parti İl Başkanlığı görevinden alınan Nagip Vardar , " Genel merkez istifamızı istedi , bana da iyi bir partili olarak istifamı vermek düştü . Yeni bir yapılanmaya gideceklerini söylediler , buna saygı duydum " dedi .
AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar , Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir , Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara ve Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu , genel merkeze çağrılmalarının ardından istifa etti . Bursa siyasetinde deprem etkisi yapan istifalarla ilgili açıklama yapan İl Başkanı Nagip Vardar , " Dün saat 12 . 00 sıralarında genel merkezden aradılar . Saat 17 . 00 gibi Ankara ' da olmamı istediler . Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem , Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekili ve Adalet Komisyonu Üyesi
Enver Yılmaz ' ın bulunduğu bir ortamda görüşme yaptık . AK Parti Bursa İl Başkanlığı ve 3 ilçeyi kapsayacak şekilde yeni bir teşkilat yapılanmasına gideceklerini söylediler . Bize de iyi bir partili olarak istifamızı vermek düştü " dedi .
Bundan sonra göreve gelecek her kim olursa olsun ona yardımcı olup AK Parti ' nin Bursa ' da büyümesine vesile olacaklarını ifade eden Vardar , " AK Parti ' de il başkanı olmak nasıl şerefli ve onurlu bir görevse , bundan sonra da partinin bir üyesi ve iyi bir partili olarak göreve devam edeceğiz . Gelen her kim olursa olsun biz ona yardımcı olacağız . AK Parti ' nin Bursa ' da büyümesine vesile olacağız " diye konuştu .
Vardar , " Görevden alınmamla ilgili herhangi bir gerekçe sunulmadı . Sunmaları da gerekmezdi . Bu genel merkezin bir tasarrufu . Yeni bir yapılanmaya gidileceği belirtildi . Ben de bu karara saygı duydum . Herhangi bir gerekçe sormadım . Sormaya da ihtiyaç duymadım . Bu , AK Parti ailesi içinde yaşanan bir şey . Bu meseleyi de kendi ailemiz içimizde hallederiz " ifadelerini kaydetti .