Adana Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet sevinci

Adana Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 224 öğrenci yemin ederek polisliğe ilk adımı attı. Adana Valisi İlhan Atış, polisliğin

  Adana Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu ' ndan mezun olan 224 öğrenci yemin ederek polisliğe ilk adımı attı . Adana Valisi İlhan Atış , polisliğin fedakarlık istediğini , görev sırasında dil , din ve ırk ayrımı yapmadan görev yapılması gerektiğini söyledi .

Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu ' ndaki mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başladı . Okul Müdürü Mahmut Çakır , açılıştaki konuşmasında , bugüne kadar okuldan 6 bin 297 mezun verdiklerini , yeni polis adaylarının 57 ile atamalarının yapıldığına dikkat çekti . Bugün en öncelikli sorunların başında asayiş ve huzurun geldiğini anlatan Çakır , emniyetin sağlanamadığı ve adaletin gerçekleştirilmediği yerlerde insanların devlete olan güveninin zedelendiğini , güven ve adaletin olmadığı yerde ise ekonomik ve kültürel ilerlemeden söz edilemeyeceğini vurguladı . Polis adaylarına kendilerini sürekli yenilemeleri tavsiyesinde bulunan Çakır , Türk Polis Teşkilatı ' nın dünya devletleri içinde suç ve suçlularla mücadelede , bilgi birikiminde saygın bir konuma geldiğini dile getirdi . Vali Atış da polis adaylarından daha çok cefayı anne ve babaları ile eşi ve çocuklarının çekeceğini dile getirerek görev esnasında hukuk içinde hareket edilmesini tavsiye etti . Okulun dönem birincisi Nadir Türkmen ' in yaş kütüğüne adını çakmasından sonra folklor ekibi Ege yöresine ait bir oyun sergiledi . Dereceye giren 10 başarılı öğrenciye diploma ve ödüllerinin verilmesinin ardından polis adayları yemin etti . 224 polis adayı tören geçişinin bitmesinin ardından keplerini fırlatıp yakınlarının tebriklerini kabul etti .