Serhat Dershanesi Türkiye altıncısını çıkardı

Kurulduğu 1992 yılından itibaren Türkiye ve Niğde dereceleri çıkararak binlerce Niğdeli öğrenciyi üniversitelere yerleştiren Serhat Dershaneleri, 2010

Kurulduğu 1992 yılından itibaren Türkiye ve Niğde dereceleri çıkararak binlerce Niğdeli öğrenciyi üniversitelere yerleştiren Serhat Dershaneleri, 2010 üniversite giriş sınavında Türkiye 6.sı çıkararak büyük bir başarıya daha imza attı.

Serhat Dershaneleri Vilayet Şubesi'nde yapılan 2010 LYS Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Dershane Rehberlik Uzmanı Bünyamin Atar, Türkiye'de sınav sisteminin değiştiğini, ancak Niğde'de başarı adresinin değişmediğini söyledi.

Yeni sınav sisteminin Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olmak üzere 2 aşamadan oluştuğuna dikkat çeken Atar, şöyle devam etti: YGS nisan ayında, LYS de haziran ayında yapıldı. Sınav sisteminde en büyük yenilik, sınav artık tek oturumda değil farklı günlerde toplam 5 oturumda yapılıyor. Tabii bu değişiklik öğrencileri daha da rahatlattı. Ayrıca 26 Temmuz-6 Ağustos arasında sınav kadar önemli olan tercihler noktasında öğrencilerimizin bir uzman denetiminde tercihlerini yaptırmaları gerekli. Bu noktada Serhat Dershaneleri olarak Niğde'deki tüm öğrencilere tercihler noktasında yardımcı olacağımızın müjdesini veriyoruz."

Sınav sonuçlarını da değerlendiren Atar, Serhat Dershaneleri'nin 2010 yılında farklı puan türlerinde 19 Niğde birincisi çıkardığını sözlerine ekledi.