"Meslek mensuplarını emanet para toplaması yasak"

Karaman Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı, meslek mensuplarının "emanet para" adı altında vergi, SSK, Bağ-Kur parası toplamasının suç olduğun

Karaman Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı, meslek mensuplarının "emanet para" adı altında vergi, SSK, Bağ-Kur parası toplamasının suç olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ankaralı, söz konusu kanuni yasağın serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleklerine ilişkin haksız rekabet ve reklam yasağı yönetmeliğinin 7. maddesine göre yasak olduğunu belirtti.

Ankaralı, odada bu hususla ilgili bir komisyonun oluşturulduğunu, Resmi kurumların vezneleri ile de görüşüldükten sonra yazılı ve sözlü ihbarların üzerine gidileceğini dile getirdi.

Bu uyarıyı muhasebecilerin iş yükünü azaltmak, mükellefleri ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek için yaptıklarını ifade eden Ankaralı "Uygulamaya mali tatil bitiminden sonra geçilecek. Bu yasağa uymayan meslek mensupları hakkında 31 Ekim 2000 Tarihli Resmi Gazete yayınlanan SMMM disiplin yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre ceza verilecek." dedi.