Feza Koleji sporcusu Merve Yazıcı,Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye birincisi oldu

Şampiyonası'nda 46 kiloda Türkiye birincisi oldu. Ordu'da yapılan Şampiyonaya sona erdi. Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda yapılan müsabak

Şampiyonası'nda 46 kiloda Türkiye birincisi oldu. Ordu'da yapılan Şampiyonaya sona erdi. Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarla sona eren şampiyonaya 45 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı. Feza Koleji öğrencisi Merve Yazıcı, Ümitler Türkiye Tekvando şampiyonu olarak Samsun'a büyük sevinç yaşattı.

14 Temmuz Çarşamba günü başlayan şampiyonada Feza Koleji Spor Kulübü tekvandocusu Merve Yazıcı 46 kiloda yarıştı. Turnuvada rakiplerini alt eden Yazıcı, 46 kiloda Samsun'a Türkiye şampiyonluğunu getirdi.

Feza Koleji Spor Kulübü tekvandocusu Merve Girdiği her şampiyonada madalya ile dönen Yazıcı'nın başarısı ilk değil. Yazıcı, İspanya'nın Vigo şehrinde 6-8 Kasım 2009 tarihlerinde yapılan Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda 43 kiloda tüm müsabakalarını farklı skorlarla kazanarak birincilik kürsüsüne çıkmayı başararak Türkiye'ye kilosunda Avrupa birincisi olarak dönmüştü.

Feza Koleji Spor Kulübü, bu sonuçla 2009 yılı içinde kazandığı iki Avrupa şampiyonluğu ve bir Balkan şampiyonluğu derecelerine bir altın halka daha eklemiş oldu. Feza Koleji Spor Kulübü Başkanı ve Özel Feza Koleji Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, "Ülkemizi uluslar arası arenada başarıyla temsil eden sporcumuz Merve Yazıcı, Türkiye şampiyonu olarak okulumuza ve şehrimize ayrı bir sevinç yaşatmıştır." dedi.

Küçükkaya, okullarının spora ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiğini hatırlattı. Akademik başarılarını sportif ve sanatsal başarılarla taçlandırdıklarını ifade eden Küçükkaya, son yıllarda kazanılan uluslararası başarılarla, tekvando ve judoda dünyanın zirvesine oturduklarını belirterek, şunları söyledi: ''Türk gencinin, planlı, hedefe yönelik çalıştığı zaman ulaşamayacağı başarı bulunmadığını bir kez daha ispatladık. Feza eğitim kurumları olarak kültür- sanat ve sporda gençlerimizin ufkunu açmayı, onları her alanda dünya ile yarışacak kapasitede yetiştirmeyi hedefledik. Çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemize ve ilimize madalyalar kazandırmaya devam edeceğiz"