Erdoğan: Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı anayasada güçlendirdik

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği paketinin önemli unsurlarından birinin de kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın güçlendir

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği paketinin önemli unsurlarından birinin de kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın güçlendirilmesi olduğunu söyledi. Erdoğan, referanduma sunulan düzenleme ile 'bireysel hak ve özgürlükler' noktasında, kadınların güçlü bireyler olarak toplumdaki hak ettikleri yeri alabilmeleri için pozitif ayrımcılık içeren tüm düzenlemelerin anayasal teminat altına alındığını kaydetti.

Aynı şekilde çocuklar, yaşlılar, özürlüler dul, yetim, malul ve gazilerin haklarını da anayasal güvence altına alan çalışmalar yaptıklarını belirten Erdoğan, "Anayasa değişikliğinin dördüncü maddesiyle ilk defa anayasal düzeyde çocukların her türlü istismar ve şiddete karşı korunması için devlet güvencesini getiriyoruz." dedi.

Anayasa değişikliği sürecinin, muhalefet partilerinin uzlaşmaz tutumları nedeniyle bugüne kadar sadece siyasi polemiklerle gündeme geldiğini ifade eden Erdoğan, "Nitekim, anayasa değişikliğinin içeriğine yönelik olarak, siyasi partilerin elle tutulur hiçbir eleştiri ya da öneri getiremediklerini eminim sizler de görüyorsunuz." diye konuştu.

12 Eylül 1982 tarihinden itibaren 28 yıldır tekrar tekrar tartışılan meseleleri dikkate aldıklarını, toplumun her kesimiyle istişareler yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, bugüne kadar anayasa değişiklikleriyle ilgili yazılanlara baktıklarını, beklentilere kulak verdiklerini, en acil, en hayati düzenlemeleri içeren bir paket hazırladıklarını ifade etti.

Bu Anayasa değişikliğinin, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, demokratik standartların yükseltilmesi noktasında Türkiye için adeta bir dönüm noktası olacağını vurgulayan Erdoğan, "Bizim milletimiz her zaman değişimden yana, her zaman özgürlüklerden yana olmuştur. Özellikle kadınlarımızın, hem doğrudan kendilerini ilgilendiren hem de ülkeyi yakından ilgilendiren bu değişiklik paketine inanıyorum ki gerekli desteği vereceklerdir." şeklinde konuştu.