Beyoğlu'nda 'Silahlar Sussun' Yürüyüşü

Beyoğlu'nda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yürüyüşte Kürt sorununun çözümü için silahların karşılıklı susması çağrısında bulunuldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlumder, Özgür-Der, Akabe Vakfı, Anadolu Platformu, Araştırma Kültür Vakfı, Medeniyet Derneği, Fatih Akıncıları Derneği, Hikmet Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin de aralarında bulunduğu kuruluşlara üye yaklaşık 300 kişilik grup Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Çeşitli sloganlar atan grup, Taksim Meydanı'na yürüdü.
Hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, "Çatışma ortamında sorunları yeni baştan soğukkanlı ve çözüme dönük olarak konuşmak ve barışa dair atılacak adımları konuşmak mümkün değildir. Şiddet ve nefret ortamında, ölümün her eve misafir olmaya başladığı bugünlerde pek çok şeyle beraber insanlığımızı da kaybediyoruz. Bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları durdurmasını, PKK'nın da silahlarını susturmasını, oluşacak sükunet ortamında toplumsal sağduyu ile
barışın inşa edilmesini talep ediyoruz" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
(MH-ÇK-EA-Y)