Siirt Valisi Çolak Kurum Denetimlerini Sürdürüyor

Siirt Valisi Musa Çolak kurumları denetlemeye devam ediyor

Siirt Valisi Musa Çolak kurumları denetlemeye devam ediyor. Vali Çolak, bugün Sağlık Müdürlüğü'nde incelemeler yaptıktan sonra sırasıyla diyaliz merkezi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Devlet Hastanesi ek binasında bulunan servislerde denetlemelerde bulunarak, hastaların sorunlarını dinledi.
Sabah erken saatlerinde Sağlık Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunan Vali Musa Çolak, Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür'den brifing aldı. Büroları gezen Vali Çolak, eksik bulduğu hususların giderilmesi için talimatlar verdi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Başhekim Uz. Dr. Ferhan Çetindağ'dan hastane çalışmaları hakkında brifing alan Vali Musa Çolak, poliklinik, servis ve idari büroları tek tek gezerek denetledi. Yaptığı incelemelerde yetersiz bulduğu temizlik konusunda yetkilileri uyaran
Vali Musa Çolak, hijyen ve temizlik kurallarına eksiksiz riayet edilmesini istedi.
Kurumların satın alarak yürütülen hizmetleri titizlikle takip etmesini isteyen Çolak, "Her alanda olduğu gibi sağlık hizmetlerinin de kalitesini yükseltmemiz lazım. Bunu yaparken de teknolojiden maksimum faydalanmak gerekir. Yaptığım incelemelerde bu konuda Siirt'in epey mesafe aldığını memnuniyetle görüyorum. Ancak temizlik ve hijyen konusunda bazı aksaklıklar tespit ettim. Temizlik konusunda hiç toleransım yoktur. Bunun için İl Sağlık Müdürümüzü uyardım. Bir dahaki denetimde bir eksiklik istemediğimi
söyledim. Amacımız hizmet kalitesini artırmak, verimliliği en üst düzeye çıkararak, vatandaşlarımızın beklentilerini en kısa sürede yerine getirmektir. Hasta memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Onun için kurumlarımızdan vatandaş odaklı çalışmalarını istiyorum" dedi.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde oluşan hasta yığılmalarına da tedbir alınmasını isteyen Vali Musa Çolak, daha sonra vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Vatandaşların bahçede oturacak bank istemesi üzerine Çolak, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömür'e talimat vererek, bahçede oturma bankları kurulmasını istedi.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde polikliniklerin donanımını yeterli bulan Vali Musa Çolak:
"Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni beğendim. Teknolojik açıdan da son derece iyi durumdadır. Kooperatif Mahallesi'nde yeni yaptıracağımız ağız ve diş sağlığı merkezi ile hizmet kalitesini daha da artıracağız. Amacımız, sunulan kamu hizmetleri daha etkili, daha verimli ve daha hızlı hale getirmektir."
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde Devlet Hastanesi'ne ait servisleri de gezen Vali Musa Çolak, burada yatan hastalarla görüşerek sorunlarını dinledi. Sağlık kurumlarında yaptığı denetimler esnasında şehir merkezinin bazı kesimlerinde Karayolları tarafından yapılan kaldırım ve orta refüj yenileme çalışmalarını da denetleyen Çolak, burada bordur taşlarının standartlara uygun döşenip boyanmadığını tespit ederek, Karayolları Şube Şefi Savaş Özevin ile telefonla görüştü. Siirt'in girişinde kaldırım ve orta
refüjde yapılan yenileme çalışmalarının önem taşıdığını belirten Vali Çolak, bordur taşlarının standartlara uygun döşenmesi ve boyanmasını yönünde talimat verdi.