Rize'ye Bir Ayda Düşmesi Gereken Yağmur 6 Saatte Düştü

Şiddetli yağışın getirdiği heyelanlardan dolayı geçtiğimiz gün ulaşım sağlanamayan Rize'nin Derepazarı İlçesi Çakmaklı Köyü ile ulaşım sağlandı.

Rize'ye Bir Ayda Düşmesi Gereken Yağmur 6 Saatte Düştü
Rize'de iki gün önce etkili olan şiddetli yağışının neden olduğu hasar tespit çalışmaları sürüyor. Rize'de Çarşamba günü akşam saatlerinde etkili olan ve 6 saat aralıksız süren şiddetli yağış, Derepazarı İlçesi Çakmaklı Köyü'nde onlarca heyelan meydana getirdi. Heyelanlardan dolayı ulaşımın kesildiği köye bugün akşam saatlerinde ulaşım sağlandı. Köy merkezine araç ulaşımı sağlanırken, köye bağlı mahallelere halen ulaşılamıyor. Köyde 6 ev yıkılma tehlikesine karşı boşaltıldı. Köye elektrik ve su verilemiyor.
Köye ulaşımın sağlanması ile Derepazarı Kaymakamı Ali İkram Tuna köye giderek incelemelerde bulundu. Tuna yaptığı açıklamada, "Yılın bu ayında bölgemizde metre kareye ortalama 140 kilogram yağış düşer. Ancak Çarşamba geçesi altı saat içerisinde metre kareye 132 kilogram yağış düştü. Bir ayda düşmesi gereken yağış altı saat içerisinde düştü. Zaten zayıf olan toprak yapısı bu yükü kaldıramadı. Şiddetli yağıştan en çok etkilenen nokta Çakmaklı Köyü oldu. Burada hasar çok büyük. Biz gerekli çalışmalara başladık. Evlerini boşatmak zorunda kalan vatandaşlarımızı güvenli yerlere yerleştiriyoruz" dedi.
Vatandaşlar ise olay gecesi büyük bir korku yaşadıklarını belirterek canlarını güç kurtardıklarını açıkladılar.