Milletvekili Doğru'dan Akıl, Ruh Ve Sağlığı Hastanesi İle İlgili Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Reşat Doğru, eski Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi'nin fiziki mekan olarak Akıl, Ruh ve Sağlığı Hastanesi için uygun olmadığını ileri sürdü.

TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru ile birlikte MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Soysaloğlu, İl Genel Meclis Üyesi Özdemir Kal ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette TESOB Başkanı Bekçi, TBMM'de esnaf ve sanatkar adına yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle Milletvekili Doğru'ya teşekkür etti. Esnaf ve sanatkar olarak sorunlarının bir hayli fazla olduğunu belirten Bekçi, "Esnaf ve sanatkarımız çok zor durumda. Bu sene meyve ve sebzemiz para etmiyor. Bunun
üzerine bir de dolu yağışıyla karşı karşıya kalınmasıyla büyük bir sıkıntıya girdi. Şuan esnaf ve sanatkarımız Bağ-Kur primlerini, vergi iarelerine olan asıl borçlarını maalesef ödeyemiyor. Esnaflarımız faizlerin ve vergilerin affı konusunda meclisimizde yapmış olduğunuz çalışmalarla tekrar bizi ziyaret ederek müjdelerinizi bekliyoruz" dedi.
Milletvekili Reşat Doğru ise yaptığı açıklamada, Tokat'ın esnafının ve çiftçinin sıkıntılarını çok iyi bildiğini ve bununla ilgili olarak TBMM'de ilgili bakanların yazılı olarak cevaplaması istemiyle soru önergeleri verdiğini söyledi. Doğru, ayrıca eski Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi'nin fiziki mekan olarak Akıl, Ruh ve Sağlığı Hastanesi için uygun olmadığını belirterek, "Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne farklı mekanların olması gerekiyor. Fiziki yapısı uygun değildir. Orası çok büyük bir nüfusa
hitap ediyor. Çevre ilçelerden oraya gelen hastalar var. Recep Yazıcıoğlu Hastanesi devam etmelidir. Eski Cevdet Akyan Devlet Hastanesi çok büyük kitleye hitap ediyor. Dolayısıyla Ardala Sokak'ta esnaflar var. Alışılmış bir hastanenin görüntüsü var. Büyük şehirlerde olduğu gibi 4-5 ana branşın olduğu semt polikliniği olabilir" şeklinde konuştu.
(Nİ-DY-Y)