Mersin'de savaş karşıtları barış için zamanı durdurdu

Mersin'de kendilerine 'Kentin Sanatçıları' adını veren bir grup "Barış İçin Zamanı Durdur" adlı temsili bir skeçle renklendirdikleri eylemde barış mes

Mersin'de kendilerine 'Kentin Sanatçıları' adını veren bir grup "Barış İçin Zamanı Durdur" adlı temsili bir skeçle renklendirdikleri eylemde barış mesajları verdi. Grup üyeleri, asker kıyafeti giymiş eylemcinin çaldığı düdükle oldukları yerde 5 dakika hareketsiz kalıp temsili olarak zamanı durdurdu.

Kendilerine Kentin Sanatçıları adını veren Grup Atatürk Caddesi'ndeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin önünü geldi. Savaşların durdurulması için yapılan eyleme katılanlar gruptan asker kıyafeti giymiş bir eylemcinin çaldığı düdükle oldukları yerlerde hareketsiz kaldı. Temsili olarak zamanı durduran eylemcilerden kimi kitap okurken, kimi müzik aletine dokunurken hareketsiz kaldı. Bir seyyar satıcı da meyan kökü şerbetini bardağa dökerken 5 dakika hareketsiz kalarak eylemcilere destek verdi. Eylemciler düdüğün tekrar çalınması ile bir araya geldi.

Grup adına basın açıklaması yapan Soner Küçükergüner, ülkelerin insan kanıyla beslenen savaş makinelerini üretmekle meşgul olduğunu savundu. Türkiye'de ve dünyada yaşanan paronayayı sona erdirmek için böyle bir eylem yaptıklarını belirten Küçükergüner, "Üretilip önümüze konan bir zamanı yaşamaya mahkum edildik.Onun için kendi seçimimiz olmayan yaşadığımız zamanı ve onun koşullarının 5 dakikalığına da olsa durdurmak için toplandık ve zamanı kısa devreye uğrattık." diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.